KÜLLİYE SORUSUNUN ALTINDA KALDI

UBP Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun, “gençlerin bu kadar sorunu varken külliye için 586 milyon lira ayırmanız doğru mu” sorusuna verdiği cevap CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman tarafından yalanlandı.

HABER MERKEZİ

SUCUOĞLU: TC’NİN BURAYA HEDİYESİ
“Cumhurbaşkanlığı ve Meclis binası ile Lefkoşa’ya park şeklinde düşünülen geniş çaplı bir projedir. Başka bir yerden eğitimden, sağlıktan alınan ve buraya aktarılan bir para değildir. Bu proje yapılmayacaksa para geleceği yerde kalacak. TC’nin buraya bir hediyesi şeklindedir. Herhangi bir yerden eksiltip aktarılmıyor.”

ERHÜRMAN: İHTİYAÇLARA AKTARILMALI
“Külliye için ayrılan para protokolde 14 milyon TL’dir. Bu 586 milyon TL ya diğer kalemlerden aktarılmıştır ya da Türkiye’den gelen yeni bir kaynaktır. Türkiye madem bu parayı gönderebiliyor eğitimde, sağlıkta, yollarda buna daha fazla ihtiyacımız var denmelidir. ‘Külliyeye harcanmazsa para geri gidecek’ doğru bir tespit değildir.”

GENÇLER SİYASETİ AMİGOLUK SANDI
UBP ve DP’nin genç ‘taraftarları’ dün akşam gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi’nin, “Geleceği konuşuyoruz” isimli yayını esnasında bina dışında maçlarda kullanılan sloganlarla başkanlarını destekledi. Birbirlerinin seslerini bastırmak isteyen UBP’li ve DP’li gençler arasında tartışma yaşandı. Kıbrıs Postası’nın yayınladığı çoğu maskesiz olan gençlerin görüntüsü izleyiciler tarafından tepkiyle karşılandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi