Davaya katılmayan Efe Bozkurt’un tutuklanması talep edildi

Avukatlar ayrıca Gazi Üniversitesi’nin raporundaki eksikliklere dikkat çekti. Raporu hazırlayan iki akademisyenden birinin Bozkurt Ailesinin üyesi olduğu, AKP’den aday gösterildiği belirtilerek mahkemenin yeni bir bilirkişi raporu talep etmesi istendi.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bu sabah başlayan İsias davasının ikincisi duruşmasında savcı az önce mütalaasını yaptı. Savcı, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamını, adli kontrol şartı ile serbest olan sanıkların adli kontrol şartlarının devamını talep etti.

Savcıdan söz sırası şikayetçi avukatlarına geldi. Avukatlar Gazi Üniversitesi’nin raporundaki eksikliklere dikkat çekerek mahkemenin yeni bir bilirkişi raporu talep etmesini istedi. Gazi Üniversitesi’nin raporunun bilimsellikten uzak olduğu vurgulandı. Raporun iki akademisyen tarafından hazırlandığı, bunlardan birinin ise Bozkurt Ailesinin üyesi olduğu, AKP’den aday olduğu ifade edildi. Böyle bir durumun varlığının tarafsızlık ilkesine gölge düşürdüğü avukatlar tarafından dile getirildi. Yeni bir raporun İstanbul Teknik Üniversitesi veya ODTÜ gibi teknik üniversitelerden alınmasını isteyen avukatlar, kamu görevlileriyle ilgili yeniden bilgi istenmesini talep etti.

Avukatlar tahliye kararı verilen Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’nın yeniden tutuklanmasını talep etti. Efe Bozkurt’un mazeretsiz mahkemeye katılmaması sebebiyle kaçtığı kanaatinde olunduğunu belirten avukatlar, aksini kanıtlamanın mahkemenin görevi olduğunu vurgulayarak derhal tutuklanması gerektiğini söylediler.

Diyarbakır ve Gaziantep Barosu da davaya katılmak için talepte bulundu.

Mahkeme verilen aranın ardından saat 14.30’da sanık avukatlarının dinlenmesiyle yeniden başlayacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi