Toplumsal tepki büyüyor: Bıçak kemiğe dayandı!

32 örgüt bir araya gelerek yolsuzluk ve adaletsizlikle mücadele çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik ve sosyal sorunlara karşı 32 sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleştirilen büyük çaplı eylem, ada genelinde yankı buldu. “Bıçak Kemiğe Dayandı” sloganıyla yapılan basın açıklamasında, adalet, barış, refah, özgürlük, demokrasi ve laik yaşam talepleri vurgulandı.

Toplumun her kesiminden insanların bir araya geldiği eylemde, ülkenin karşı karşıya olduğu yolsuzluk, rüşvet, talan ve adaletsizlik eleştirildi. Eylemciler, hükümeti ve yandaşlarını halkın yoksullaşmasına seyirci kalmakla ve bu durumdan menfaat sağlamakla suçladı. Ülkeyi yönetenlerin şaibeli kişiler olduğu, yargılanması gerektiği ifade edildi.

Eğitim, sağlık, sosyal hizmetler ve kamusal alandaki yatırımların yetersizliğine dikkat çeken eylemciler, örgütlü toplum kesimlerine yapılan itibar suikastlarına ve gerici tarikatların örgütlenmelerine devlet eliyle izin verilmesine tepki gösterdiler.

Açıklamada, Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetme hakkı ve iradesinin kazanılması, demokrasi ve sosyal devlet anlayışının hakim kılınması, Kıbrıs sorununun çözümü için toplumlararası müzakerelerin hızlandırılması gibi konulara vurgu yapıldı.

Eylemciler, adaletli bir yönetim, temiz toplum ve ekonomik istikrar için mücadeleye devam edeceklerini ve adaletin sağlanana kadar yetkililerden hesap soracaklarını belirttiler. “Bu düzeni yaratanlara, hırsızlara, yolsuzlara dur demek için, irademiz, özgür ülkemiz, geleceğimiz, çocuklarımız için, mücadelemize devam edeceğiz!” diyerek sözlerini tamamladılar.

Eyleme destek veren örgütler şunlar:
Basın-Sen, BES, Çağ-Sen, DAÜSEN, Dev-İş, El-Sen, Güç-Sen, Hak-Sen, Koop-Sen, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, Tıp-İş, Türk-Sen, Arif Hasan Tahsin Vakfı, Baraka Kültür Merkezi, Barış ve Demokrasi İnisiyatifi, HASDER, Girne Düşünce Derneği, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Kıbrıs Türk Barış Derneği, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, Mağusa İnisiyatifi, Yeşil Barış Hareketi, Bağımsızlık Yolu, BKP, CTP, TDP, YKP.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi