İSİAS DAVASI I Sanıklar savunmalarını yaptı: Mühendis verdiği raporu savundu, hepsi tahliyesini istedi

72 kişiye mezar olan İsias Otel'in sahipleri ve mimar ile mühendisi suçlamaları reddetti. Sanıklar tutuksuz yargılama talep etti.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde süren davanın duruşması verilen aranın ardından sanıkların dinlenmesi ile yeniden başladı. Hakim ilk sözü Ahmet Bozkurt’a verdi. Ahmet Bozkurt, duruşmada yapılan ithamlara karşı şunları söyledi:
“9 ile 11 şiddetinde deprem oluştu bölgede. Ne benim binam ne diğer binalar buna dayanamazdı. Zaten benim binam yan binaların üzerine devrilmesiyle yıkıldı.
Benim binamın kuzeyden güneye doğru derinliği yan binalara göre 12 metre daha uzun. Yan binalar benim binamı yıktığı zaman benim otelimin 4. 5. katı yıkılmadı. O kurtulanlar da öyle kurtuldu. Uzmanlara benim saygım var. Ama benim binam 93 yılı yönetmeliğine göre yapıldı. Ondan sonra da tadilatlarda ne kolonlarda ne duvarlarda herhangi bir oynama yapılmadı. Ben bana yöneltilen suçları kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorum.”

FATİH BOZKURT: OTELLE İLGİM YOK
İkinci söz oğul Mehmet Fatih Bozkurt’a verildi. Fatih Bozkurt şunları söyledi:
“Benim mesleğim otomotiv. Otelle ilgili bazı belgelere imza atmış olabilirim ama benim otelle ilgili herhangi bir sorumluluğum yoktur. Babamın yurtdışında olduğu bir dönemde attığım bir imza var. Benim otel işletmeciliğiyle ilgim yok. Ben oda fiyatlarını bile bilmem. Yüce mahkemeden tahliyemi talep ediyorum.”

MİMAR YILDIZ: SADEVE DEKORASYON YAPTIM
Mimar Erdem Yıldız ise bugün yapılan ithamlara karşı suçsuz olduğunu, kendisinin de bilirkişi olduğunu ve binayla ilgili sadece dekorasyon projesi yaptığını söyledi. Yıldız, yapılan diğer tadilatlarla ilgili sorumluluğu olmadığını, “20 sene önce yapılan tadilatla benim alakam yoktur” dedi. Yıldız da tahliyesini talep etti.

MÜHENDİS BAĞCI: VERDİĞİM RAPOR DOĞRU
İnşaat Mühendisi Halil Bağcı da ithamlara karşı şunları söyledi:
“Ben bu bölgede bilinen bir mühendisim. Birçok yapı yaptım. Fenni mesul olduğum bu yapıların birinden tutuklu bulunduğum için bayramda evime gidemedim. Benim verdiğim rapor doğrudur. Bütün yapılara aynı şekilde rapor verdim, sadece bu bina böyle bir rapor verdiğim doğru değildir. Tahliyemi talep ediyorum. Takdir mahkemenin.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi