İsias Davası I Dosyaya yeni tanıklar eklendi, sanıklar iddiaları reddetti, avukatlar uzmanların dinlenmesine itiraz etti, mahkeme reddetti!

Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesinde İsias davasının ikinci duruşması başladı. Mahkemede hararetli anlar yaşanıyor.

Bugün Kıbrıs / Emine Yüksel

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkeme’sinde görülen İsias davasının ikinci duruşması başladı. Duruşma şikayetçilerin ve sanıkların yoklaması ile açıldı. Mahkeme Başkanı, İsias Otel’de yaralanan iki kişinin daha dosyaya eklenmesi sonrası birleştirilmiş dosyaya ve sunulan yeni raporlara karşı Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Erdem Yıldız ve Halil Bağcı’nın savunmalarını alarak duruşmaya başladı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Efe Bozkurt ise, mahkemenin duruşmaya katılmama dilekçesini değerlendirmediği halde duruşmaya katılmadı. Bozkurt’un duruşma sonunda tutukluluğunun talep edilmesi bekleniyor.

BABA BOZKURT BİNAYI SAVUNDU
Baba Ahmet Bozkurt birleştirilmiş dosyaya karşı, kendisinin yapı kalitesiyle ilgili hiçbir hatası olmadığını belirtti, yapılan şikayetlere itiraz etti. Asli kusurlu olarak görüldüğü Gazi Üniversitenin Raporuna karşı savunması istendiğinde ise, “Ben kusursuzum, işimi doğru yaptım. İnşaatımı yaparken her türlü malzemeyi fazlasıyla kullandım. Malzemelerimi hassasiyetle seçtim. Çok büyük masraflar ederek malzemeyi temin ettim. Betonda da öyle” ifadelerini kullandı.

FENNİ MESUL DE REDDETTİ
İsias Otel inşaatının fenni mesulü Erdem Yıldız da birleştirilmiş dosyada aleyhine getirilen suçlamaları reddetti. Gazi Üniversitesi Raporu için, “Hiçbir kolon ve kirişe zarar verememekten dolayı kimse suçlu olmaz ama bu ifadeler projeye uyumsuzluk olarak değerlendiriliyor. Her tarafta 80 kusur oda diyor, ama otel 60 kusur oda. Bunlar raporlarda yanlış belirtildi. Raporlar sahtekarlık ve yalanlarla dolu. Ben sadece 2001’den sonra yapılan tadilatlardan sorumluyum. Bundan önce yapılan tadilatların hiçbirine ruhsat alınmamış. Ben bunlardan sorumlu değilim” dedi. Yıldız’ın 2001‘deki ruhsatın baştan aşağı sahte olduğu beyanına mahkeme başkanı tarafından açıklık getirmesi talep edildi. Yıldız şunları söyledi: “Bir ruhsat alırken, mimar mühendis projeyi yazar. Belediye de projeleri kontrol eder, eksiklikleri denetler. Bu kontroller bittikten sonra da isimler yapılır. Benim projelerle ilgim olmamasına rağmen ismim yazıldı.”

MÜHENDİS DE KABUL ETMEDİ
Tutuksuz yargılanmak üzere Efe Bozkurt ile serbest bırakılan mühendis Halil Bağcı da birleştirilmiş dosyaya ve Gazi Üniversitesi Raporuna karşı aleyhinde olan ithamları kabul etmediğini beyan etti. Mehmet Fatih Bozkurt’un avukatları ise bir önceki celsede vermiş oldukları savunmalarını tekrar ettiklerini beyan ettiler.

MAHKEME AVUKATLARIN İTİRAZINI REDDETTİ
Mahkeme Başkanı sanık avukatlarına uzmanların mahkemede dinletilmelerine itirazları olup olmadığını sordu. Avukatlar itiraz etti. Avukatlar şöyle konuştu:
“Mahkemenin belirlediği bilirkişiler kendi raporunu açıklamak için buraya çağrılır ve onlar dinlenir. Zaten uzmanlık görüşlerini sunmuşlar, dosyayı mahkemeye vermiş burada daha ne sunacaklar. Bir maddi karşılıkla hazırlanan uzman görüşlerinin yazarlarını değil Gazi Üniversitesi uzman görüşlerini dinleyelim ama bizim uzman görüşlerimiz reddedilirken karşı tarafın burada hazır bulundukları için uzmanlarının mahkemede dinlenmesi adalet duygumuzu sarsar.”

Mahkeme heyeti uzmanların dinlenip dinlenmeyeceğine karar vermek için kısa bir ara verdi. Salonun boşaltılmamasını isteyen Mahkeme Başkanı kısa aradan sonra devam edileceğini belirtti. Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti uzmanların dinlenmesine karar verdi. Duruşma beş dakika sonra başlayacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi