Osman Kavala için 10 ülkenin büyükelçiliğinden çağrı

ABD Büyükelçiliği, tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala için 9 ülkenin büyükelçiliği birlikte Türkiye’ye çağrıda bulundu.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istedi.

Yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz.

BÜYÜKELÇİLER DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI
ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara’daki büyükelçileri, Osman Kavala’ya ilişkin açıklamaları nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi