İsias Davası I Aileler mahkeme heyetine adalet sarayının önünden seslendi

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, mahkeme önünde yaptığı açıklamada adalet talebini yineledi.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan İsias davasının ikinci duruşması için aileler Adıyaman Adalet Sarayı önünde toplandı. 72 kişinin yaşamını yitirdiği Grand İsias Otel davasının bugünkü duruşmasında, adalet arayışı içinde olan aileler ve destekçiler bir kez daha bir araya gelerek, kaybettikleri sevdiklerini ve adalet taleplerini hatırlattı.

Dernek Başkanı Ruşen Karakaya, mahkeme önünde yaptığı basın açıklamasında, 445 gün önce yaşanan ve sevdiklerini kaybettikleri İsias faciasının faillerinin adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Bağımsız bilimsel raporlara atıfta bulunan Karakaya, otelin usulsüz yapıldığının ve sadece 17 saniyede yıkıldığının raporlarla sabit olduğunu belirtti. Ayrıca, yapılan hataların ve suistimallerin nettir ve suçların sabit olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyetine seslenen Karakaya, suçluların olası kastla öldürme suçlamasıyla yargılanması gerektiğini söyledi ve tutuklulukların devam etmesi, sorumlu kamu görevlilerinin de yargılanması ve Gazi Üniversitesi’nin hazırladığı rapordan farklı, bilimsel gerçeklerle uyumlu yeni bir rapor talebinde bulundu.

Dernek başkanı, Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvenmek istediklerini ve adaletin sağlamasını umduklarını dile getirdi. Ayrıca, yüzlerce kilometre uzaktan destek için gelen herkese ve basın emekçilerine teşekkürlerini iletti.

Karakaya konuşmasını, “Bizim meleklerimize verilmiş bir sözümüz var ve hep birlikte bu sözümüzü tutacağız,” şeklinde bitirerek ailelerin adalet arayışının kararlılıkla süreceğinin altını çizdi.

REHBER AİLELERİ DE AÇIKLAMA YAPTI
Otelde yaşamını yitiren rehberlerin aileleri de basına açıklama yaparak birlikte verilen adalet mücadelesinin sonuna kadar süreceğini kaydetti. Kamu görevlilerinin de yargılanması gerektiğini belirten aileler tüm suçluların adalete teslim edilmesini istedi. Aileler, tahliye edilen sanıkların yeniden tutuklanmasını ve olası kastla insan öldürme suçundan yargılanması gerektiğini vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi