Gazze’de 46. gün: İsrail yine mülteci kampına saldırdı

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırıları sonucu 17 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar 46. gününde devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail’in saldırılarında şu ana dek 5 bin 600’ü çocuk ve 3 bin 550’si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. İsrail basını ise 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyurdu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı’na saldırıları sonucu 17 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.

GAZZE’DEKİ ŞİFA HASTANESİ DOKTORU: HASTANEDEKİ HAYAT ÖLÜME YAKINDI
Gazze’deki Şifa Hastanesi Çocuk Bakım Bölümü Başkanı Nasır Bülbül, İsrail’in hastaneyi kuşatması sonucu su, yiyecek ve güvenlik eksikliği nedeniyle hastanede kaldıkları süre boyunca “ölüme yakın” hissettiklerini söyledi.

Çocuk Bakım Bölümü Başkanı Bülbül, “Şifa Hastanesi’ndeki durum tarif edilemezdi. Hastanedeki hayat ölüme yakındı. Hastanedeki yaralılar, yerinden edilmiş kişiler ve sağlık personeli, tahliye edilmeden önce 3 ila 4 gün boyunca ne su ne de yemek bulabildi.” dedi.

Hastaneye gelen yakıtı İsrail askerlerinin tehditleri nedeniyle alamadıklarını da anlatan Bülbül, “Yakıt Şifa Hastanesi’ne geliyordu ama İsrail askerleri onu kapının önüne koyuyordu. Gönüllüler onu getirmek için dışarı çıktığında korkutuluyor ve hedef alınıyordu.” diye konuştu.

ABD: GAZZE’DE HASTANELER VE PERSONELİ DAHA FAZLA RİSKE ATILMAMALI
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail saldırıları altındaki Gazze’de hastaneler ve sağlık personelinin daha fazla riske atılmaması gerektiğini söyledi.

İsrail’in Gazze’deki Endonezya Hastanesi çevresinde artan saldırılarıyla ilgili Kirby, “Bu konuda çok açık olduk. Orada hastalarımız var, sağlık personelimiz var, hayatları tam anlamıyla risk altında olan masum insanlar var. Şu anda olduklarından daha fazla riske atılmamalılar.” dedi.

Kirby, “Hamas’ın söz konusu hastaneyi (Endonezya Hastanesi) ne ölçüde kullanıp kullanmadığı konusunda spesifik bir istihbarata sahip değilim.” diye konuştu.

GAZZE’DEKİ ŞİFA HASTANESİ’NDEN ÇIKARILAN PREMATÜRE BEBEKLER MISIR’DA
İsrail ordusunun baskını nedeniyle Gazze kentindeki Şifa Hastanesi’nden Mısır’a nakledilen 28 prematüre bebekten 12’si, başkent Kahire’deki Yeni İdari Başkent Hastanesi’ne ulaştı.

GAZZE ŞERİDİ’NİN KUZEYİNDEKİ YARALILAR, GÜNEYDEKİ NASSER HASTANESİ’NE GETİRİLDİ
İsrail askeri araçları dün Gazze kentinde nispeten geriledikten sonra bugün Gazze Şeridi’nin kuzeyinde kara saldırılarını yeniden genişleterek Cibaliya beldesindeki Endonezya Hastanesini kuşatma altına aldı. İsrail güçlerinin kuşatması nedeniyle Endonezya Hastanesi’ndeki yaralılar, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Nasser Hastanesi’ne getirildi.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI FIDAN, MEVKİDAŞLARIYLA GAZZE İÇİN LONDRA VE PARİS’E GİDECEK
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 11 Kasım’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Ortak Zirvesi’nde Türkiye’nin öncülüğünde alınan karar kapsamında kurulan temas grubuyla Gazze için Londra ve Paris’i ziyaret edecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi