Girne Belediyesi’nden milletvekiline park cezası

Park kurallarını ihlal eden milletvekili Serhat Akpınar, Girne Belediyesi zabıta ekipleri tarafından affedilmedi. Plakasında fors bulunan araca yanlış park yaptığı için 690 TL ceza kesildi.

Bugün Kıbrıs

Girne Belediyesi zabıta ekipleri, Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve milletvekili Serhat Akpınar’ın aracına hatalı park nedeniyle ceza kesti. Dün sabah, Girne’de mahkemeler civarındaki çift sarı çizgi ile park yapılmaz uyarısının bulunduğu kavşağa park eden PY 004 plakalı BMW marka araç, zabıta ekipleri tarafından tespit edilerek cezalandırıldı.

Olay, bölgedeki yurttaşların plakasında fors bulunan aracın geçişi engelleyecek şekilde park etmesine tepki göstermesiyle dikkat çekti. Girne Belediyesi zabıta ekipleri, trafiği aksatan bu tür davranışlara karşı taviz vermeyeceklerini bir kez daha ortaya koyarak, Akpınar’ın aracına 690 TL ceza kesti.

Serhat Akpınar, daha önce Meclis’te “Trafik ve Yol Güvenliği”yle ilgili yaptığı konuşmada Girne’de araç kullanmanın “cambazlık” gerektirdiğini belirtmiş, trafik konusunda radikal kararlar alınması gerektiğini vurgulamıştı. Yol güvenliğinde denetleme mekanizmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Akpınar, sürücü hatalarının ihbar edilmesi yönünde bir düzenleme yapılmasını da önermişti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi