Gazze’de 41. gün: İsrail’in saldırıları sürüyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı ve hastanelere saldırısı devam ediyor.

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar 41. gününde devam ediyor.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda da 48 İsrail askeri öldürüldü. İsrail’e göre, Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 4 bin 710’u çocuk ve 3 bin 160’ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü. Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze’de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

İSRAİL GÜÇLERİNİN GAZZE’DEKİ ŞİFA HASTANESİ’NDEKİ BASKINI DEVAM EDİYOR
Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne dün baskın düzenleyen İsrail güçleri halen hastane yerleşkesinde. El Cezire’nin görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre yerleşkede yaklaşık 200 Filistinli gözleri bağlanmış bir halde esir alınarak İsrail askerlerinde sorgulanmak üzere bilinmeyen bir yere götürüldü.

BİDEN İSRAİL’İN HASTANE BASKININI SAVUNDU
ABD Başkanı Joe Biden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze’de Şifa Hastanesi’ne yönelik baskınına ilişkin de konuştu.

İsrail’in Gazze’yi yeniden işgal etmesinin “büyük bir hata” olacağını söyleyen Biden, ABD’nin ateşkes çağrısı yapmamasını haklı çıkarmak için İsrail’in iddialarını yineledi. Hamas’ın yeniden saldırmayı planladığını öne süren Biden Hamas’ın saldırılarında “bebeklerin kafalarının kesildiği” şeklindeki dayanaksız iddiaları da tekrarladı.

İsrail’in Şifa Hastanesi’nin içinde Hamas güçlerinin üslendiğine yönelik tekrarlayan Biden İsrail güçlerinin bastığı hastaneye “kuvözler ve başka araçlar” getirerek yardım ettiğini de öne sürdü. Biden Şifa Hastanesi’ndeki İsrail baskınına ilişkin “gelişigüzel bombalamadan farklı bir durum” ifadesini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi