Sınır kapılarında sistemsel aksaklık sebebiyle ek belgeler istenecek

Sınır kapılarından yapılacak geçişler sırasında, Kıbrıslı Türkler ile yapılan evliliklere dair evlenme belgesinin veya Kıbrıslı Türk ebeveyni olan kişiler için doğum belgesinin 9 Ekim Pazartesi gününe kadar yanlarında bulundurmaları gerektiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada güney sınır kapılarında dün başlayan uygulama ile ilgili “9 Ekim Pazartesi gününe kadar sistemsel bir güncelleme yapılacağı ve bu güncelleme kapsamında Kıbrıslı Türklerin geçişlerinde kimlik kontrolünü yapan çevrim içi sistemin çalışmayacağı Kıbrıslı Rum yetkililer tarafından tarafımıza bildirilmiştir” denildi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, sınır kapılarındaki çevrimiçi sistem çalışmayacağından Kıbrıslı Türklerin yapacakları geçişlerde kimlik kartları ve pasaportlarına ilave belgeler talep edilebileceği ve belgeleri sunamayan kişilerin geçişine izin verilmeyeceği belirtildi. Talep edilebilecek ilave belgelerin Kıbrıslı Türkler ile yapılan evliliklere dair evlenme belgesi veya Kıbrıslı Türk ebeveyni olan kişiler için doğum belgesi olduğu ifade edildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi