Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan 21 kişiden 11’i teminatla serbest kaldı

PGM Özel Soruşturma Şube Amirliği tarafından yürütülen “Sahte Reçete Düzenlenmesi” meselesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 21 kişiden 11'i teminatla serbest bırakıldı, 9 kişinin ise tutukluluğu sürüyor.

Bugün Kıbrıs

Sahte reçete davası kapsamında tutuklanan eczacılar G.V.A, S.S, İ.T ve doktorlar G.E, N.P, M.A bugün çıkarıldıkları mahkemede teminatla serbest bırakıldı.
Tahkikat memuru Cemali Çiftçi, soruşturma kapsamında devam eden tahkikatın tamamlanmadığına işaret ederek 7 zanlının teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, her bir zanlı için 2 kefilin 500 er bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları ve 50’şer bin TL’lik nakit yatırmaları koşulu ile ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmasına karar verdi.

DOKTOR FAYDALI DA TEMİNATLA SERBEST
Öte yandan bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek‘in doktor baldızı ve Demokrat Parti (DP) eski milletvekili Doktor Hatice Faydalı ve eczacı kızı O.F ile O.F’nin kalfası B.T ve eczacı gelini A.Ö de 50’şer bin TL teminat, 2 kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

TÜRKELİ’DE BULUNAN İLAÇLARLA BAĞLANTILI BİR KİŞİ TUTUKLANDI
Türkeli köyünün Akdağ mevkiindeki su deposu yakınlarında, Gönyeli-Alayköy Belediyesi çalışanları tarafından kupürleri kesilmiş vaziyette çöp poşetleri içerisinde bulunan ilaçlarla ilgili tutuklanan eczacı H.R yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Zanlının Sosyal Sigortalar Dairesi ile anlaşmasının olduğunu dile getiren Müfettiş Muavini Cemali Çifti, zanlının ifade verdiğini ve ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini, ilaçların kendisine ait olmadığını söylediğini aktardı.

Polis, ilaçların içerisinde zanlıyla ait banka kartı slipi ve eczanesine ait 2 poşet ele geçirildiğini söyledi. Çiftçi, zanlının sosyal sigortalara gönderdiği reçetelerin asıllarının istendiğini, inceleme yapılacağını belirtti. Kent Güvenlik Kamerası görüntülerinin inceleneceğini, alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
“Sahte reçete” soruşturması kapsamında toplamda tutuklanan 21 zanlıdan 11’i bugün ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı. 9 zanlının tutukluluğu devam ediyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi