Son dakika: El-Sen Başkanı Cesurer görev ve yetkilerini devretti

El-Sen Genel Başkanı Çağlayan Cesurer, görev ve yetkilerini Genel Sekreter Ahmet Tuğcu'ya devretti.

Bugün Kıbrıs

Tüzüğün kendisine verdiği yetkiye dayanarak El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, görev ve yetkilerini Genel Sekreter Ahmet Tuğcu’ya devretti. Kıbrıs Postası’nda Canan Onurer’in yayınına telefonla bağlanan Tuğcu, Cesurer’in yetkilerini kendisine devrederek izne ayrılmak istediğini açıkladı. Az sonra yönetim kurulu toplanıyor.

Tuğcu’nun açıklamaları şöyle:

“Kıb-Tek’in mevcut kadrolarda boşalan emekli çıkan kadrolarla ilgili ciddi bir teknik personel konusunda sıkıntılarımız vardı. İşler dönmüyordu. Bu sebeple bağlı bulunduğumuz bakanlık olan Başbakanlıktan personel talebinde bulunduk. Belli yasalar ve Toplu İş Sözleşmesindeki maddelere dayanarak insanların alınmasını, kalifiyeli elemana ihtiyaç olduğunu anlattık. Bize yöntemi sordu biz de kendisine açık ve net TİS’in ilgili maddesinde nasıl işe alınıyorsa onu ilettik. O da ‘o çerçevede yapalım’ dedi. Fakat münhal çıkıldıktan sonra sendika olarak sınavın şaibelere gebe olduğunu, TİS’e aykırı olduğunu söyledik. Günün sonunda sınav şaibeli şekilde yapıldı. Kazananlar açıklandı, mülakatları yapıldı biz de katıldık 73 personel işe başladı. Bunun hemen arkasından sınava girip de kazanamayan ama kendilerine göre çeşitli iddiaları olan insanlar bize ulaşmaya başladı. Biz o insanları da bu ülkenin insanı oldukları için yardım etmek adına hukukçularımızla sınav kağıtlarının görülebilmesi için dilekçe hazırladık, müdüriyete ilettiler fakat bir yanıt alınmadı. Salı günü hukukçularımızla tekrar görüşecekler haklarını aramak isterlerse mahkemeye taşıyabilirler. Bu konuda El-Sen’in dava açma yetkisi yok. Haksızlığa uğradığını ifade eden vatandaşlarımız bunu kendileri yapabilirler.

Sınavı kimlerin hazırladığı, soruların, kağıtların nerede saklandığı, sınav günü yaşananlar, sınav kağıtlarında yapılanlarla ilgili duruşumuzu medya ile paylaştık. TİS ihlal edilerek 63 kişilik işçi adı altında 6 da sözleşmeli avukat için bir gecede münhal yapıldı. Bunlar için yasal mücadelemizi paylaştık.

Dünkü konuya gelince 16 kişi mülakata çağrılıp işe alınması kabul edilebilir değildir. Burada bizim işe alınan şahıslarla işimiz yok, hepsi bu ülkenin evladıdır. El-Sen başkanının oğlu da herkes de bu kurumda çalışmak için başvurabilir. El-Sen olarak yönetim kurulu kararımız vardır. Sınavsız münhalsiz giren ve dün alınanlar için konuyu yargıya taşıyacağımızı açıkladık.

El-Sen olarak gizli saklı ne bir görüşme ne de görüşme talebi olmuştur. Fakat Cuma günü ben Teknecik’te ziyarette olduğum sırada Başbakandan talep geldi görüşelim Kıb-Tek genel konuları ve işe alımlarla ilgili dedi. Teknecik’ten çıktım gittim başkan da Lefkoşa’dan geldi. Rahatsızlığımızı aktardık. Münhalsiz alınan personelin doğru yöntemle alınmadığını aktardık. Sınavla girip de kazanamayan özellikle sıralamalarda, puanlarda çıkan itirazları aktardık…

Tekrar toplantıya çağrıldım yolda gelirken başkan aradı. Kendisinin görev ve yetkilerini bana devrettiğini bu sürecin doğru ve anlaşılır şekilde açığa kavuşuncaya kadar görevlerini bana devretti. Tüzük de bunu emreder. Sayın Başkan gelmeyecek. Başkan açıklama yapacağını söyledi. Sendikanın iddia edildiği gibi yıpratılması, küçük düşürülmesi noktasında o koltukta oturmasının bir anlamı olmadığını, yetkilerini devredip izne ayrılmak istediğini söyledi.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi