Şener Elcil’den Kıbrıs’ta yaşamın normalleşmesi ve birlik çağrısı

Arif Hasan Tahsin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil, Kıbrıs Türk Toplumu'nun Türkiye hükümetleri tarafından siyasi rehine olarak görüldüğünü ve izlenen yanlış politikalar nedeniyle toplumun yok oluşla yüz yüze kaldığını belirtti.

Bugün Kıbrıs

Arif Hasan Tahsin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil, Kıbrıs’ta yaşanan tarihsel dönüm noktalarını ve bu süreçlerin Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum toplumu üzerindeki etkisini vurgulayarak bir açıklamada bulundu.

Elcil, Kıbrıs’ta yaşamın normalleşmesinin sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişmesiyle mümkün olacağını belirtirken, Kıbrıs Türk Toplumu’nun Türkiye hükümetleri tarafından siyasi rehine olarak görülmesi ve izlenen yanlış politikaların toplumu toplumsal yok oluşla yüz yüze getirdiğini ifade etti.

Başkan Elcil, Türkiye’nin Kıbrıs’ta kurdurduğu ve Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesini yok sayan rejimden de söz ederek, bu durumun Kıbrıslı Türkleri adadan kaçırmaya yönelik her türlü siyasi dayatmayı beraberinde getirdiğini belirtti. Kıbrıs Türk Toplumu’nun taşınan nüfus nedeniyle kendi ülkelerinde azınlığa düştüğünü vurgulayan Elcil, bu sorunların çözümü için Kıbrıs Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik destek olmasını talep etti.

Şener Elcil, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’in Kıbrıslı Türklerle görüşme ve Kıbrıs Türk Toplumu’nun yaşamını kolaylaştıracak açılımlarda bulunma girişimini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Elcil, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk toplumlarının statülerini siyasi eşitlik temelinde belirlediğini ve bu cumhuriyetin iki toplumun ortak evidir olduğunu belirtti.

Elcil, Kıbrıs Türk Toplumu’nu Kıbrıs Cumhuriyeti çatısına yaklaştıracak her açılıma destek olunması gerektiğini vurgulayarak, ayrılmanın değil birleşmenin Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu belirtti. Son olarak, “Kıbrıs Tür

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi