Çağlayan Cesurer yazılı açıklama yaptı

"Bu sebeple, oğlumun ve oğlumla birlikte bu mülakata çağrılan toplam 16 kişinin hangi kapsamda çağrıldığı konusu netleşene ve buna bağlı olarak sonrasında atacağımız adım belirlenene kadar, görev ve yetkilerimi Sendika Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu’ya devrediyorum."

Bugün Kıbrıs

EL-SEN Genel Başkanı Çağlayan Cesurer, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) tarafından geçici işçi statüsünde istihdam edilen oğlu ve onunla birlikte 16 kişi hakkında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

25 Temmuz 2023’te KIB-TEK tarafından ilan edilen elektrik elektronik teknisyenliği kadrosu için yapılan ve oğlunun da başvurduğu sınava 73 kişi kabul edilmişti. Ancak Çağlayan Cesurer, 31 Ağustos 2023’te yapılan sınavda oğlunun listeye giremediğini, ancak 13 Eylül 2023’te telefonla mülakata çağrıldığını ve sonrasında kurum yönetimi tarafından geçici işçi statüsünde istihdam edildiğinin kendisine bildirildiğini ifade etti.

Bu durumun, EL-SEN’in başkanı olarak kendisini büyük bir zan altında bıraktığını ve sendikasının hak etmediğini düşündüğü saldırılara maruz kalmasına yol açtığını belirtti. Cesurer, “Bu sebeple, oğlumun ve oğlumla birlikte bu mülakata çağrılan toplam 16 kişinin hangi kapsamda çağrıldığı konusu netleşene ve buna bağlı olarak sonrasında atacağımız adım belirlenene kadar, görev ve yetkilerimi Sendika Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu’ya devrediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çağlayan Cesurer, EL-SEN tüzüğünün bu sürecin nasıl yürüyeceği konusunda açık ve net olduğuna dikkat çekti. Başkanın yetkilerini Genel Sekreter Ahmet Tuğcu’ya devretme kararıyla birlikte, bu sürecin nasıl ilerleyeceği ve sonuçları merakla bekleniyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi