İskele’de belediye projeleri atıl kaldı

İskele'de 10 yıldır tamamlanmayan projelere tepki gösteren Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele İlçesi, harap durumda olan İskele Gençlik Merkezi ve Pazar Yeri'nin bir an önce hizmete sunulmasını talep etti.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele İlçesi, İskele Belediye Başkanı’nın üçüncü döneminde bazı projeleri tamamlamayıp atıl bıraktığına dikkat çekti. İlçe tarafından yapılan açıklamada, 10 yılı aşkın süredir temeli atılan fakat bitirilmeyen İskele Gençlik Merkezi’nin (İGM) halen harap durumda olduğu belirtildi. Merkezin gençleri sosyalleştirmek amacıyla halkın vergileriyle inşa edilmesi gerektiğini, fakat şu an kullanılamaz durumda olduğu vurgulandı.

Aynı şekilde İskele Pazar Yeri ve Terminal Projesi’nin de 10 yıldır atıl durumda olduğunu, özellikle terminal alanının çevresindeki toz ve topraktan dolayı bölge halkına sıkıntı yarattığına dikkat çekildi.

CTP İskele İlçesi’nin yaptığı incelemeler sonucu, gençlik merkezi binasının camlarının kırık, duvarlarına ırkçı sembollerin yazıldığı, elektrik tesisatlarının talan edildiği ve binanın tamamen harap olduğu tespit edildi.

CTP İskele İlçesi, Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerine, bu ihmal edilen projelerin en kısa sürede tamamlanarak toplumun hizmetine sunulması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi