3 Kıbrıslı milletvekili Türkiye’deki 14 Mayıs seçimlerini izlemek üzere İstanbul’a gitti

Türkiye’de yapılacak seçimleri AGİT Parlamenterler Asamblesi’nin gözlemcileri olarak izlemek üzere AKEL, DİSİ ve DİKO'dan vekiller bugün İstanbul’a gitti.

AGİT Parlamenterler Asamblesi Başkan Yardımcısı ve AKEL Milletvekili İrini Haralambidu, Sivil Toplumun Katılımı Meclisi Özel Temsilcisi ve DİSİ Milletvekili Kiryakos Haciyannis ve Parlamenterler Asamblesi’ndeki Kıbrıs Delegasyonu Üyesi ve DİKO Milletvekili Hristos Senekis önümüzdeki Pazar günü Türkiye’de yapılacak seçimleri AGİT Parlamenterler Asamblesi’nin gözlemcileri olarak izlemek üzere bugün İstanbul’a gitti.

Kıbrıslı üç milletvekili Türkiye’deki 14 Mayıs seçimlerinin AGİT Kopenhag Belgesi (1990) çerçevesinde yer alan kriterlere uygunluğunu izlemek için seçim günü İstanbul’da bulunacaklar ve sandık merkezlerini ziyaret edecek.

Ayrıca ülkenin seçim makamları, siyasi partileri, medya ve sivil toplum temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek olan Kıbrıslı heyet AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’nin (ODIHR) Türkiye’deki seçimleri uzun süre boyunca izleyecek heyetin temsilcileriyle de bir araya gelecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi