Kimliksizler Derneği ile Unite Cyprus Now aktivistleri bir araya geldi

Kimliksizler temsilcileri ile Unite Cyprus Now temsilcileri, "Kıbrıs Cumhuriyeti" vatandaşlığında sorun yaşayan çocukların hakları konusunda farkındalık yaratmak için işbirliği kararı aldı. 

HABER MERKEZİ

Kimliksizler temsilcileri ile Unite Cyprus Now temsilcileri bir araya gelerek, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin, kendi vatandaşlarının Kıbrıslı çocuklarına kimlik vermemesi konusunda fikir alış verişinde bulundu. Bu durumun yarattığı insan hakları ihlallerinin gündemde tutulması, hukuki mücadelenin yanı sıra güney kamuoyuna ve Avrupa Birliği kurumlarına konunun insani boyutunun da taşınması gibi başlıklarda ilerleyen görüşme oldukça verimli geçti.

Unite Cyprus Now aktivistleri, kimliksizlik sorununun gündemlerinde olduğunu, özellikle AB yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde bu konuyu dile getirdiklerini belirttiler. Ayrıca insanların gündelik hayattaki sorunlarını Kıbrıs sorununun çözümü sonrasına ertelememenin önemine vurgu yaptılar. Kimliksizler ise Kıbrıs halklarının dostluk ve barış değerleri çerçevesinde yakınlaşmasını savunan Unite Cyprus Now ile aynı amaca sahip olduklarını vurgulayarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğine sahip olmasının, bu yakınlaşmayı ve barış umudunu pekiştireceğini belirttiler.

Bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunan örgüt temsilcileri, barış ve insan hakları amacıyla dayanışma ve işbirliğini geliştirmek üzere toplantıyı sonlandırdılar.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi