Sağlık protokolü toplumsal muhalefete rağmen Meclis’te hükümet tarafından onaylandı

Türkiye Cumhuriyeti ile sağlık alanında imzalanan protokol, yapılan bütün eleştirilere rağmen hükümet milletvekilleri tarafından kullanılan olumlu oylar ile Meclis'te onaylandı.

HABER MERKEZİ

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşma Onay Yasa Tasarısı” hükümet milletvekillerinin oyları ile geçti. Muhalefet vekillerinin ret oyu kullandığı tasarı oy çokluğu ile onaylandı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin sakıncalarını defalarca dile getirdiği protokol, bugün de Meclis’te muhalefet milletvekilleri tarafından eleştirildi. Protokolde, kamudaki sağlık hizmetlerinin TC Hazine Bakanlığı’na ait bir şirket olan Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş.’ye (USHAŞ) devredilebilmesi ve hasta bilgilerinin Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın veri bankasına aktarılacağı gibi sakıncaların olduğunu dile getiren muhalefet vekilleri, hükümete mensup milletvekillerinin protokol ile ilgili yeterli bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

HÜKÜMET PROTOKOLE SAHİP ÇIKTI
Hükümet adına söz alan UBP Girne milletvekili Özdemir Berova, muhalefetin eleştirilerinin gerçek olmadığını iddia etti. Berova’dan sonra söz alan Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, sağlık hizmetlerinin devredilmesi durumunun asla söz konusu olmadığını, ilaç ve tıbbi ihtiyaçların ise önce yerelde açılacak ihale ile temin edilmeye çalışılacağını söyledi. Yerelden temin edilemeyen ilaç ve malzemelerin USHAŞ aracılığı ile getirileceğini söyleyen Altuğra, Türkiye’den doktor getirilmesi konusunda ise ilgili maddelerin Tabipler Birliği ile sorun yaşamamak için düzenlendiğini ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi