Sağlık protokolü bugün Meclis’te görüşülecek

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere sağlık örgütlerinin itirazlarına ve değişiklik taleplerine rağmen sağlık alanında TC ile imzalanan protokol bugün Meclis gündemine alındı.

HABER MERKEZİ

Meclis Genel Kurulu’nun saat 10.00’da başlaması beklenen toplantısında özel gündemde yer alacak işler bölümünde “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İş Birliğine Dair Anlaşma Onay Yasa Tasarısı” görüşülecek.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği dün yaptığı açıklamada, “ülkedeki sağlık sistemini güçlendirmek yerine dışa bağımlı hale getirecek, suistimallere yol açabilecek, devlet hastanelerinde kamu özel ortaklığına geçilebilecek, hasta veri güvenliğini tehdit edecek, ilaç, tıbbi malzeme vb. gibi alanlarda tekelleşmenin önünü açabilecek, modern tıp uygulamalarından uzaklaştıracak protokolün mecliste görüşülmesi nedeniyle Meclis önünde ve içinde karşı duruşumuzu sergilemeliyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Genel Kurulun gündeminde ayrıca “Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması Denetim Değişiklik Yasa Tasarısı; Dernekler Değişiklik Yasa Önerisi; Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Değişiklik Yasa Tasarısı ve Şehit Aileleri ve Malüllere Yardım Değişiklik Yasa Tasarısı da var.

Toplantıda ayrıca, Sayıştay Değişiklik Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesi yapılacak, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin, Sayıştay Üyeliği Başvurularının Değerlendirilmesine İlişkin Raporu; Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesinin Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Üyeliği Başvurularının Değerlendirilmesine İlişkin Raporu ele alınacak.

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyeliği Adaylarının Değerlendirilmesine İlişkin Raporu ve Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin, KKTC Cumhurbaşkanı’nın Kaan Kutlay’ı Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Olarak Atamasına İlişkin Raporu da bulunuyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi