KTAMS: “Amcaoğlu samimi ise yasa önerisini en kısa sürede Meclis’e sunmalı!”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Amcaoğlu'nun popülist bir çıkışın ötesine geçmesi için Hayat Pahalılığı ile ilgili önerisini en kısa sürede Meclis'e sunması gerektiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan yaprığı yazılı açıklamada, sendikanın birçok kez gündeme getirdiği Hayat Pahalılığı ödeneği konusunda açıklama yapan Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nu yasa önerisini en kısa zamanda Meclis’e sunmaya çağırdı. Bengihan’ın “Aksi halde bu açıklaması popülist bir çıkışın ötesine geçmeyecektir” vurgusu yaptığı açıklaması şöyle:

“Son yıllarda Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve Türk Lirasının büyük oranda değer kaybetmesi nedeni ile çalışanların, emeklilerin, dar ve sabit gelirli kesimlerin alım gücü adeta erimiştir.

Yaşanan yüksek enflasyon karşısında alım gücünün korunması açısından büyük önem taşıyan hayat pahalılığı ödeneğinin iki ayda bir kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlara yansıtılması, aynı zamanda özel sektör çalışanlarının maaşlarına da hayat pahalılığı ödeneğinin yansıtılması için yasal düzenleme yapılması gerektiği konusunu sendikamız birçok kez gündeme getirip, defalarca hükümete çağrı yapmış ancak çağrılarımız hiçbir karşılık bulmamıştır.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun dün yapmış olduğu açıklamada Hayat Pahalılığı ödeneğinin altı ayda bir değil de üç veya dört ayda bir yapılması konusunu Bakanlar Kurulunun gündemine getireceğini söylemesi sendikamız tarafından olumlu karşılanmıştır.
Sn. Bakan bu konuda samimi ise en kısa sürede yasa önerisi hazırlayıp Meclise sunmalı. Aksi halde bu açıklaması popülist bir çıkışın ötesine geçmeyecektir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi