Atina hidrokarbon araştırmaları için Navtex yayınladı

Yunanistan hükümet sözcüsü Yiannis İkonomu, ExxonMobil'e ek olarak ikinci bir şirketin bölgede araştırma yapmak için ilgi gösterdiğini söyledi.

Atina, hidrokarbon araştırmaları için Navtex yayınladı. Yunan Donanması’nın hidrografi dairesinin internet sitesinde yayınlanan yeni Navtex ile hidrokarbon araştırmaları Girit’in daha da güneyinde genişletiliyor.

ExxonMobil’in sismik araştırmalarının sınırları belirleniyor ve araştırma gemisi Sanco Swift, Yunanistan’ın yetki alanının daha da güneyine taşınıyor. Yeni Navtex dün itibariyle bir sonraki duyuruya kadar geçerli olacak.

ExxonMobil’in Girit bölgesindeki araştırma alanının genişletileceği önceki gün Yunanistan hükümet sözcüsü Yannis İkonomu tarafından doğrulandı ve “Atina’nın Türkiye’den gelecek herhangi bir meydan okumaya yanıt vermeye hazır olduğuna” dikkat çekildi.

Yiannis İkonomu, ExxonMobil’e ek olarak ikinci bir şirketin bölgede araştırma yapmak için ilgi gösterdiğini söyledi. Yunanistan hükümet sözcüsü “Bunlar çok iyi incenlenmiş olan orijinal plan çerçevesinde gerçekleştirilen eylemlerdir. Her zaman uluslararası hukuka saygı duyarak programa göre ilerliyoruz” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi