RAPOR MAHKEMEYİ SARSACAK! İsias davasının ikinci duruşması bugün başlıyor…

Gazi Üniversitesi raporunun aksine, 4 üniversitenin akademisyenleri tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna göre, 7,7 şiddetindeki depremde yıkılan İsias Otel’in 9 farklı deprem şiddetiyle oluşturulan simülasyonların tümünde çöktüğü görüldü.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

DEPREM YÖNETMELİĞİNE AYKIRI
Doğu Akdeniz Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan Grand İsias Otel Deprem Performans Değerlendirme Raporunda, binanın orijinal kısmıyla oluşturulan simülasyonda, dokuz farklı deprem şiddeti ile yapılan testlerde binanın her seferde yıkıldığı tespit edildi. Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise binanın tadilatlarının yapıldığı tarihte uyulması gereken 1998 Deprem Yönetmeliğine aykırılıkların tespiti oldu.

BUGÜN NE OLACAK?
Mahkeme bugün tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılanması, teknik bilirkişi raporları sunumları ve beyanlarıyla devam edecek. Mahkemenin Gazi Üniversitesine hazırlattığı bir rapor ve Şampiyon Meleklerin aileleri ve avukatları tarafından hazırlanan üç farklı rapor bulunuyor. Avukatlar ve raporu hazırlayan akademisyen heyetinden Prof. Dr. Serhan Şensoy ile Prof. Dr. Yonca Hürol mahkemeye raporla ilgili uzman görüşlerini aktaracak. Mahkeme heyetinin savcının mütalaasını dinledikten sonra duruşmayla ilgili kararını açıklaması bekleniyor.

EFE BOZKURT KAÇIYOR
AKP’ye yakınlığıyla bilinen Bozkurt Ailesinin tutuklu yargılanan oğlu Efe Bozkurt, 31 Mart yerel seçimlerinden iki gün önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 72 kişiye mezar olan İsias Otel’in sahiplerinden Efe Bozkurt’un bugün mahkemeye çıkmamak için dilekçe verdiği öğrenildi. Bugün Kıbrıs’ın elde ettiği bilgilere göre Bozkurt, ikametgahı Adıyaman’da göründüğü halde Ankara’da yaşadığını belirterek duruşmaya SEGBİS yöntemiyle katılmak istedi. Mahkemenin henüz kararını açıklamadığı öğrenilirken, duruşmaya katılmazsa tutuklanacağı belirtildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi