Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: “ABD, IŞİD ile kendisini ve Kiev rejimini kurtarmaya çalışıyor”

Zaharova, "Amerikalı siyaset mühendisleri, Crocus Belediye Binası saldırısının IŞİD terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği masallarıyla kendilerini köşeye sıkıştırdılar" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova saldırısına ilişkin kaleme aldığı yazıda, ABD ve Ukrayna’yı işaret etti. Zaharova, “ABD, Rusya’da yasadışı ilan edilen IŞİD terör örgütünden bahsederek, Ukrayna’yı kurtarmaya, kendisini ve yarattığı Zelenski rejimini örtbas etmeye çalışıyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Komsomolskaya Pravda için kaleme aldığı makalede, Crocus Belediye Binası saldırısının ardından ABD’nin Rusya’da yasadışı ilan edilen IŞİD’den bahsederek, “Ukrayna’yı kurtarmaya, kendisini ve yarattığı Zelenski rejimini örtbas etmeye çalıştığını” öne sürdü.

Zaharova, “Amerikalı siyaset mühendisleri, Crocus Belediye Binası saldırısının IŞİD terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği masallarıyla kendilerini köşeye sıkıştırdılar” dedi.

“YARATTIĞI ZELENSKİ REJİMİNİ IŞİD KORKULUĞUYLA ÖRTME ÇABASI”
Sözcü, “Washington’un Kiev’deki koğuşlarını her gün kurtarması ve kendisini ve yarattığı Zelenski rejimini yasadışı IŞİD korkuluğuyla örtme çabası da bundan kaynaklanıyor” diye ekledi.

Zaharova, şöyle devam etti:

“Kiev rejimine hesap vermeksizin ve yolsuzluk planları kullanılarak yatırılan milyarlarca dolar ve eşi benzeri görülmemiş miktarda silah, Rusya’ya yönelik saldırgan söylem, kudurmuş milliyetçilik, Ukrayna’ya yönelik barış görüşmelerinin yasaklanması, çatışmanın güç kullanılarak çözülmesine yönelik bitmek bilmeyen çağrılar, Kiev rejimi tarafından yıllardır gerçekleştirilen terör saldırılarının kınanmasının reddedilmesi ve Zelenski’nin en iğrenç eylemleri de dahil olmak üzere her türlü eylemin kitlesel enformasyonel ve siyasi desteği”

“ABD, ORTA DOĞU’DA TERÖRİSTLERİN GÜÇLENMESİNE YOL AÇTI”
Sözcü Zaharova ayrıca “daha önce ABD’nin Orta Doğu meselelerine müdahalesinin, bugün bile bölgede aktif olan bir dizi radikal ve terörist grubun ortaya çıkmasına, güçlenmesine ve kurumsallaşmasına yol açtığını “söyledi.

Zaharova, şunları ekledi:

“Mantık nedir diye sorabilirsiniz? Para ve güç. Doğrudan müdahalelere ilişkin uluslararası yasal yasak göz önüne alındığında, bu aynı zamanda ‘kontrollü bir kaos’ yaratmak ve dünya düzenini teröristlerin eliyle yeniden şekillendirmekle de ilgilidir. Dikkat, Beyaz Saray’a bir soru: IŞİD olduğundan emin misiniz, daha sonra fikrinizi değiştirmeyecek misiniz?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi