Kıbrıs’tan Gazze’ye yeni yardım gemisi Jennifer yola çıktı

Güney basını 30 Nisan'da yola çıkması beklenen geminin dün gece Larnaka'dan yola çıktığını yazdı. İsrail askerleri, Kıbrıs'tan deniz yoluyla Gazze'ye götürülen ilk gıda yardımını henüz boşaltmış olan Dünya Merkezi Mutfak (WCK) ekibini taşıyan konvoyu vurmuş, 7 sivil toplum üyesini öldürmüştü.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs’ın Larnaka limanından Gazze’ye insani yardım taşıyacak olan Jennifer yardım gemisi Cuma gecesi yola çıktı. CNA haber ajansının kaynaklarına göre, gemideki tüm insani yardım malzemeleri, seyahat öncesinde kapsamlı bir denetimden geçti. Yardım bağışını Birleşik Arap Emirlikleri yaptı.

Hatırlanacağı üzere bu ayın başında İsrail’in bir saldırısında Dünya Merkezi Mutfak (WCK) adlı sivil toplum kuruluşunun yedi üyesi yaşamını yitirmişti. İsrail, Kıbrıs’tan deniz yoluyla Gazze’ye götürülen 100 tondan fazla gıda yardımını henüz boşaltmış olan WCK ekibini taşıyan konvoyu vurmuştu.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, İsrail’in bu saldırısını kınayarak, Amalthea’daki insani yardım koridorunun engellemelere rağmen faaliyetlerine devam edeceğinin altını çizmişti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi