Beklenen oldu: YÖDAK Başkanı Turgay Avcı tutuklandı!

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı, Güzelyurt’taki Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Avcı şu sıralar sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı bilgilere göre Turgay Avcı, üniversitenin tutuklu bulunan küçük ortağı Serdal Gündüz’ün el konulan not defterinde yer alan bilgiler nedeniyle de zan altında.

Avcı hakkında iki gün önce savcılıktan tutuklama kararı alındığı biliniyordu. İddialara göre Saray tarafından tutuklanması engellendi. Başbakan ve TC Lefkoşa Büyükelçisi dün başbakanlıkta bir araya geldi. Gerekenin yapılması konusunda fikir birliğine varıldığı ve soruşturmanın ilerletilmesinin önü açıldı. Tatar ve Üstel’in karşı karşıya geldiği gelen bilgiler arasında. Turgay Avcı’nın konuşması durumunda büyük taşların yerinden oynayacağı düşünülüyor.

Bilindiği gibi üniversiteyi milyonlarca lira dolandırdığı iddialarıyla tutuklu bulunan UBP’li eski bakan Kemal Dürüst’ün onayıyla üniversiteye ödetilen 34 bin liralık basdişlerin de Avcı’nın kızının düğünü için sipariş verildiği ortaya çıkmıştı. Avcı, “Kemal Dürüst’ün hediyesiydi, üniversiteye ödettiğini nereden bilebilirdim” diyerek Dürüst’ü ahlaksızlıkla suçlamıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi