Gazetemiz, Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Başkanlığı’nın imzaladığı Kuran kursu yetki belgesine ulaştı: EĞİTİMİN İMAMLARA DEVİR BELGESİ

Eğitim Bakanlığı 3 Temmuz’da verdiği izinle camilerde imamların Kuran kursu vermesini onayladı. Yetki belgesine Bugün Kıbrıs ulaştı.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

“Çocuklar yazı camide geçiriyor” başlıklı manşetimizde Eğitim Bakanlığı ile Din İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolle camilerde pedagojik eğitimden muaf olan imamların çocuklara Kuran kursu verdiğini ortaya koymuştuk.

Bugün ulaştığımız belgede 3 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında ‘ekteki listede’ olduğu belirtilen camilerde ‘ismi geçen kişiler tarafından’ düzenlenecek “Yaz Dönemi Dini Bilgiler Faaliyetleri”ne onay verildiği görüldü.

Verilen izinde, “Eğitim müfredatı ve içeriği incelenmiş olup öğrencilerin pedagojik gelişimlerinin dikkate alınarak, eğitimi verecek olan kişilerin pedagojik formasyonlarının bu yaş gruplarına uygun olması ve eğitimi alacak 18 yaş altı öğrencilerin ailelerinden izin alınması koşulu ile düzenlenmesi Bakanlığımızca uygun görülmektedir” ifadeleri yer aldı.

İşte o belge:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi