Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğu ile kabul edildi

Meclis Genel Kurulu’nun dünkü birleşiminde görüşülen Yasa Tasarısı, öğretmenlerin eylemine ve muhalefetin eleştirilerine rağmen hükümete mensup milletvekillerinin oyları ile kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu Meclis’in dün yapılan oturumunda Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na yapılan eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, hizmet içi kursları zorunlu hale getirmelerinin nedenin öğretmenlerin kurslara ilgi göstermemesi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Toplantılarda hizmet içi eğitimler konusundaki hassasiyetler ifade edilmiş olsaydı geren yapılırdı” dedi.

“Bizim öğretmene eziyet çektirme ya da yıpratma hevesimiz yok” diyen Çavuşoğlu, yasa geçtikten sonra hazırlanacak tüzükte istenen düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

Her yıl ülkeye 50 civarı öğretmen geldiğini, bunların 5 yıllığına geldiğini, yani ortalama 250 öğretmenin her yıl görev yaptığını kaydeden Çavuşoğlu, bu seneki sayının biraz fazla olmasının, şubat ayında tam güne geçilen özel eğitimdeki ihtiyacın artmasından kaynakladığını belirtti.

TC Eğitim Bakanlığının münhal listesiyle KKTC’deki listenin uyumlaşmadığını söyleyen Çavuşoğlu, kendi talep ettiklerinin dışındaki münhalleri okullara göndermeyeceklerini vurguladı.

Kendisine sorulan “Talep edilen niteliklere haiz öğretmenimiz yok mu?” sorusuna yanıt olarak “Talep etmediğimiz öğretmenler üzerinde yapılan politika yersizdir” dedi.

Yasanın geçtikten sonra tadil edilebileceğini, gerekirse yazın da bunu yapabileceklerini kaydeden Çavuşoğlu, gereken her türlü değişikliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından, Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın bütünü oylandı ve hükümete mensup milletvekillerinin oyçokluğuyla kabul edildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi