Erhürman’dan Tatar’a eleştiri: “Kıbrıs Türk halkının çıkarları için mücadele etmek gibi bir derdi yok”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar'ın The Guardian'a yaptığı açıklamaların Kıbrıs Türk halkının geleceğine ilişkin diplomatik bir mücadele verme kaygısı taşımadığını söyledi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın The Guardian’a yaptığı açıklamaları eleştirdi. Erhürman, Tatar’ın, kendi “politika”sıyla müzakere başlamaz, Kıbrıs sorunu çözülmez ve Türkiye’ye her gün biraz daha bağımlı hale gelineceğini ifade ettiğini söyleyerek “‘Yeni politika’nın Kıbrıs Türk halkının geleceğine ilişkin vizyonu bu! Bu kadar!” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“Sn. Tatar, The Guardian gazetesine bir demeç vermiş. Özetle şöyle diyor:

1. “Federasyon görüşmeyiz; zaman kaybı”. Sebep? “Kıbrıslı Rumlar iktidarı paylaşmak istemiyor. Adanın hakimi olduklarını düşünüyorlar”!
2. “Tanınmış, bağımsız bir devlet statüsünü kazanmadıkça müzakerelere başlamayız”.

3. “Kıbrıs sorunu çözülmedikçe Türkiye’ye her gün daha da bağımlı hale geleceğiz”.

4. “İngiltere’yi, bırakın tanınmayı, direkt uçuşlar, hatta Kraliçe’nin cenaze törenine davet edilme konusunda bile ikna edemedim”.

Toplamından ne çıkıyor? Sn. Tatar’ın “politika”sıyla müzakere başlamaz, Kıbrıs sorunu çözülmez ve Türkiye’ye her gün biraz daha bağımlı hale geliriz. Yani bu politikada müzakere, çözüm ve kendi ayaklarımız üzerinde durma ihtimali yok diyor Sn. Tatar.

“Türkiye’ye her gün biraz daha bağımlı olmak” kendi endişesi mi, başkalarında endişe yaratacağını sandığı bir tür “tehdit” mi, o da yoruma kalmış!
“İki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federasyonu desteklediğinizi söylüyorsunuz, siyasi eşitliği reddeden Anastasiadis oldu, ne yaptınız” sorusunu İngiltere’nin, BM’nin, dünyanın gündemine getirmek; bu yönde, doğru ve hiç kimsenin reddedemeyeceği zeminde, Kıbrıs Türk halkının çıkarları çerçevesinde bir diplomatik mücadele yürütmek gibi bir dert de yok!

“Yeni politika”nın Kıbrıs Türk halkının geleceğine ilişkin vizyonu bu! Bu kadar!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi