New York Şehri’nde göçmen “krizi” nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

New York Şehri Belediye Başkanı Eric Adams, artan göçmen sayısı ile meydana gelen "kriz durumunu" kontrol altına almak için olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Nisan ayından bu yana şehre ABD’nin güney sınırından 17 bin göçmen geldi. Güneydeki Texas, Arizona ve Florida gibi Cumhuriyetçi yönetimindeki eyaletler, göçmenleri otobüslere bindirerek Demokratların kalesi olarak bilinen New York’a gönderiyordu.

Adams, cuma günü düzenlediği basında toplantısında eylül başından bu yana şehre her gün göçmen taşıyan ortalama 5-6 otobüs geldiğini belirtti. Belediye Başkanı, şehrin barınma sisteminde bulunan her 5 kişiden birinin sığınma başvurusu olduğunu ifade etti.

Adams, şehre gelen göçmenlerin büyük bölümünün okul çağında çocukları olduğunu ve ciddi tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

BBC’nin aktardığına göre göçmen artışının bu mali yılda New York’a bir milyar dolara mal olması bekleniyor. Belediye Başkanı, bu durumla mücadele için federal destek istiyor.

“New Yorklular sinirli” diyen Adams, “Ben de sinirliyim. Biz böyle bir şey istemedik. Binlerce sığınma başvurusunda bulunanları almak üzere bir anlaşmaya hiç imza atmadık” diye konuştu.

Adams, “Şehrin diğer ihtiyaçları için bütçesi kalmayacak” dedi.

Cumhuriyetçiler, bu kişileri göçmenlere yönelik politikaları daha ılımlı olan Demokratların kontrolündeki eyaletlere Başkan Joe Biden üzerindeki baskıyı artırmak için gönderdiklerini belirtiyor.

Kaynak: T24

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi