‘CİN ALİ’, BİNALİ YILDIRIM’IN AKRABASI ÇIKTI

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nden sahte diploma alan Türk Hava Yolları çalışanı tekniker Volkan Köylübay, Türkiye’nin son başbakanı Binali Yıldırım’ın akrabası çıktı.

Bugün Kıbrıs

VATANDAŞ DÜNÜRÜN OĞLU
2017’de Binali Yıldırım başbakanken adaya gelen ve kısa süre sonra vatandaş yapılan Volkan Köylübay’ın, Yıldırım’ın dünürünün çocuklarından biri olduğu ortaya çıktı. Yıldırım’ın damadının kardeşi olan Volkan Köylübay, eşi Neslihan Köylübay ile birlikte sahte diploma almaktan geçtiğimiz hafta tutuklanmış, teminatla serbest bırakılmıştı.

BAKANLIK VE ELÇİLİK ONAYLADI
Polis mahkemede zanlının diplomasının fotokopisinin Milli Eğitim Bakanlığı ile TC Elçiliğine sunulup onaylandığını ancak aslının bulunmadığını söylemişti. Köylübay, Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi’nden 20 bin liraya aldığı sahte diplomanın fotokopisini Türk Hava Yolları KKTC şubesinde sunarak maaş artışı almıştı.

ÖZGÜRGÜN HÜKÜMETİ DÖNEMİ
Gazetemizin araştırmaları sonucu Volkan Köylübay’ın 2017’de UBP’li Özgürgün Hükümeti döneminde gerekçesiz şekilde Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaş yapıldığı görüldü. Öte yandan Köylübay’ın mahkemede çekilen fotoğrafları ile birkaç yıl önce çekilen fotoğrafları arasındaki farkın mide ameliyatından kaynaklandığı bilgisine ulaşıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi