MAAŞLAR ÖDENECEK

Hükümetin dikkatini çekmek ve seslerini duyurmak için maaşları ödemeyeceklerini duyuran Maliye-Sen’in Başkanı Lisani Özçürümez, Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamada amaçlarına ulaştıklarını ve maaşların vaktinde ödeneceğini belirtti.

HÜKÜMET SADECE ATAMA YAPIYOR
Hükümetin ekonomik önlemler paketi açıklamak yerine şuana kadar kim hangi koltukta oturacak, hangi görevleri paylaşacak konusunda karar ürettiğini ifade eden Özçürümez, “Amacımız atalet halindeki hükümetin doğru şeyleri yapabilmesi için hükümetin dikkatini çekmekti” dedi.

GİDERLERİ KISMANIN ZAMANI
Devlet tarafından ödenen her faturayı gördüklerini belirten Özçürümez, “Bu kriz döneminde hala nelere harcama yapıldığını görebiliyoruz ve bunun psikolojik sıkıntısını çekiyoruz” diyerek hükümetin gerekli adımları atmadığı takdirde farklı eylemlere devam edeceklerini belirtti.

SERVET VERGİSİ ALINMALI
Adanın kuzeyinde yüzde 65 oranında kayıt dışılık olduğunu kaydeden Özçürümez, bu konuda adım atmak yerine vergilerin sadece halktan ve birkaç iş insanından alınabildiğini belirtti. Özçürümez ayrıca “Bu olağanüstü kriz koşullarında bir defaya mahsus servet vergisi alınmalıdır” dedi.

‘SARI SENDİKA’ ELEŞTİRİLERİ
“Bizim rengimiz bellidir, biz çalışanın yanındayız. Diğer sendikaların 1 Nisan’da yapacağı eyleme de tam desteğiz. Tüm kamuda yetkin olmasak da etkin bir sendikayız” diyen Özçürümez, Maliye çalışanı olarak kendi gelir-giderlerimiz ile kendi ayaklarımızın üzerinde durabileceğimizi de bildiğini belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi