Erdoğan’dan Harp Okulu teğmenlerine: “Kılıçları kime çekiyorsunuz? Gereken yapılacak”

Kara Harp Okulu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapılan mezuniyet töreninde bazı mezun öğrenciler, kılıçlarını havaya kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü düzenlenen 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda Kara Harp Okulu’nun mezuniyetinde kılıçlarını havaya kaldırarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen mezun teğmenleri hedef aldı.

“Malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz?” diyen Erdoğan gerekli araştırmaların yapıldığını belirtti.

Erdoğan, “Oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da evelallah temizlenecek biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yapılan mezuniyet töreninde bazı yeni mezun teğmenler, kılıçlarını havaya kaldırarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin “kılıçlı yemin etmesine” ilişkin inceleme başlatmıştı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Perşembe günü basın toplantısında konuya dair soru üzerine, “Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK TEĞMENLERE SAHİP ÇIKMIŞTI
İktidar Cumhur İttifakı bileşenlerinden Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik, Salı günü düzenlediği bir basın toplantısında Harp Okulu mezunu teğmenlerin kılıçlı yeminine dair “Bunlar milletin evlatlarıdır” ifadelerini kullanırken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli “ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur” demişti.

“Teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez,” diyen Çelik, “İşte ‘Hükümet Türkiye’yi şöyle şöyle kapatmaya çalışıyordu, AK Parti’ye buna karşı bir direniş kılıcı çekildi’ gibisinden üslupla konuşmaları, asıl bunların yaptığı şey işte o eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir,” ifadelerini kullanmıştı.

Çelik, “Her şey incelenir, değerlendirilir, bir disiplinsizlik varsa bu disiplinsizliğe ya da bakılır ama burada dışarıdan söz söyleyerek, hem bu görüntü üzerinden bir vesayet hortlatmaya çalışan birtakım emekli askerlerin, siyasetçilerin, birtakım yazarların tutumu da yanlıştır” diye konuşmuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****