İsrail’in, Filistinlilerin sığındığı El-Mevasi bölgesine saldırı düzenledi: 90 ölü, 300 yaralı

İsrail ordusunun saldırıda en az bir üst düzey Hamas yetkilisini hedef aldığı iddia edildi.

İsrail ordusunun, daha önce “güvenli olduğunu” iddia ettiği Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 90’a yükseldi.

İsrail ordu radyosunun askerî kaynaklara dayandırdığı haberine göre; saldırıda en az bir üst düzey Hamas yetkilisinin hedef alındığı iddia edildi. İsrail ordusu, Hamas’ın askeri şefi Muhammed Deif’i hedef aldığını doğruladı. Deif daha önce 7 Ekim’deki saldırının “beyni” olarak duyurulmuştu.

Al Jazeera’nin Gazze’deki ekibinin aktardığına göre; İsrail’in düzenlediği baskında Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un batısındaki yer alan El-Mevasi bölgesinde bir ev hedef alındı.

İsrail güçleri, 7 Mayıs’ta Mısır sınırındaki Refah’a başlattıkları operasyonun ardından yerinden edilenlerin Han Yunus’a taşınmasını emrettikten sonra El Mevasi’yi “güvenli bölge” ilan etmişti.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin güncel rakam paylaşıldı.

Açıklamada, Mevasi’de yerinden edilenler ve sivillere yönelik işlenen menfur saldırıda yarısı kadın ve çocuk olmak üzere 90 kişinin öldüğü, 300 kişinin yaralandığı, yaralılar arasında durumu kritik olanların bulunduğu kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı daha önceki açıklamasında, söz konusu saldırıda 71 kişinin öldüğünü, 289 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****