Selin Karakaya’nın ailesi mahkemede: “Kıbrıs’ta 1974’ten sonra ilk şehitler bu çocuklar oldu”

İsias Otel’de yaşamını yitirenlerin yakınları mahkemede anlatmaya devam ediyor...

Bugün Kıbrıs

6 Şubat depreminde İsias Otel’de yaşamını yitiren Selin Karakaya’nın anne ve babası mahkemede tanıklık yaptılar. Sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, doktor, mühendis olacak çocukların şehit olduğunu ifade ettiler. Baba Enver Karakaya, mahkemedeki ortamı Bozkurt ailesinin bozduğunu belirtirken, anne Ruşen Karakaya, 11 sanık yüzünden Kıbrıs’ta bir neslin yok olduğunu vurguladı.

Enver Karakaya (baba) şunları kaydetti:
“Uyuyan anneleri babaları arayıp ‘arkadaşlar otel yıkıldı’ diyen benim. Eşime ‘merak etme çıkaracağız’ diyen benim. Hava aydınlandığında gördüğüm manzara karşısında yine eşimi arayıp ‘umudunu kesme ama işimiz çok zor’ diyen de benim. Enkazın üzerine ilk çıkanlardan biriyim.

Kıbrıs’ta 1974’ten sonra ilk şehitler bu çocuklar oldu. Onlar için bir anlam ifade etmiyor olabilir ama belki yargının gözünde bir anlamı olur.

Buranın ortamını geren Bozkurt ailesidir. Ukala küçük oğlan, gelip burada yapsaydı o ukalalıkları. Onların tavırları yüzünden tepkiler avukatlara yöneldi.”

Ruşen Karakaya (anne)
“Selin benim her şeyim, bebeğim, hayatım… Tek gailemiz, tüm hayatımızı onun mutlu olması için adadık, güzel bir geleceği olması için her şeyi yaptık.

Mezar olarak inşa edilen İsias’ta çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi ve ailelerimizi kaybettik. Kıbrıs’ta bir nesil yok oldu bu 11 sanık yüzünden. Tabii bu burada kalmayacak diğer sorumlular da yargılanacak.

Biz çocuklarımızı spor müsabakasına gönderdik. İyi bir otelde kalmaları için araştırma yaptık, içimize sinmese de buraya karar verdik.

Ben saçının teline zarar gelmesin diye sakınırken kum yığının altında can verdi. 11 sanığın en ağır suçtan yargılanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Bizim çocuklarımız nefes alamadan can verdiler o kum yığınının altında. Türkiye Cumhuriyeti Yargısından adalet istiyoruz.

Yarattığınız katil binanın cezasını ödeyeceksiniz. TC yargısı size bu bedeli ödetecek. Bizim çocuklarımız doktor olacaktı, cerrah olacaktı şehit oldular. Şimdi biz onlara Şampiyon Melekler diyoruz.

Biz nefes alamıyoruz, siz de almayın. Bunun cezasını ödeyeceksiniz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi