Almanya Federal İçişleri Bakanı: “Türkiye ile AB arasındaki göç anlaşması yenilenmeli”

Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göç anlaşmasının yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Hürriyet’ten Ahmet Külahçı’ya konuşan Faeser, AB’nin Türkiye’ye daha fazla mali destek verebileceğini ifade ederken, Türkiye’den de “sorumluluklarını sürdürmesini” beklediklerini dile getirdi.

“Bizim Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki bu sözleşmenin yenilenmesine, güncelleştirilmesine ihtiyacımız var. AB, Türkiye’deki sığınmacıların bakımı için daha fazla mali destek vermeye hazır.” diyen Faeser, “Son yıllarda Türkiye bu alanda çok büyük katkılarda bulundu. Türkiye’den sorumluluklarını bundan sonra da devam ettirmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Almanya’da çifte vatandaşlığın önünü açması öngörülen reformun da önemine değinen Faeser, “Uzun süredir Almanya’da yaşayan insanlar nihayet tamamen bu ülkenin bir parçası olacak ve tüm demokratik haklara sahip olacaklar. İşte bu nedenle de çifte vatandaşlık hayata geçirilecek” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi