19’uncu İpek Koza Festivali devam ediyor

Sabah yaşanan yağışların ardından havanın düzelmesiyle festival de kaldığı yerden devam ediyor. Girne Belediyesinden yapılan duyuruda, festival alanında stantların açılmaya başlandığı ve müzik programının da devam edeceği bildirildi.

Bugün Kıbrıs

Girne Belediyesi’nin, Beylerbeyi Muhtarlığı ve Yeşil Barış Hareketi işbirliğinde, KKTC Telsim’in iletişim sponsorluğunda düzenlendiği Kıbrıs İpek Koza Festivali devam ediyor. Sabah yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle açılamayan festival, havanın düzelmesi ise kaldığı yerden devam edecek. 19’uncu Kıbrıs İpek Koza Festivali’nin ilk günü yoğun katılım ile tamamlanmıştı.

İLK GÜN DOLU DOLU GEÇTİ
Yerli, yabancı bir çok kişinin katıldığı 19’uncu İpek Koza Festivali ilk gününü dolu dolu bir etkinlik programı ile tamamladı.
Saat 10:00’da standların açılışı ve müzik yayını ile başlanılan gün, bir çok konser, dans gösterileri, ipek koza sergileri, ipek koza satışları ile saat 19:00’da sona erdi.

ŞENKUL: “GERÇEK POTANSİYEL HENÜZ ANLAŞILMADI”
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul konuşmasında,19’uncusunu gerçekleşen festivale emek koyan herkesi kutlayarak, Kıbrıs İpek Koza Festivali’nin, kültürel anlamdaki etkinliklerin en önemlilerinden olduğunu kaydetti.
Tüm Akdeniz’in en özellikli yerlerinden biri olan Beylerbeyi Köyü’nün gerçek potansiyel ve değerinin henüz gerektiği kadar anlaşılamadığını dile getiren Şenkul, İpek Koza işçiliği gibi Kıbrıs Kültürü’ne ait kültürel değerleri geliştirerek; sivil toplum örgütleri ve ipek böceği yetiştiriçileri ile ipek koza işi üreticileriyle işbirliği içinde Beylerbeyi’ni ve bu önemli kültürel değeri dünyaya tanıtmak amacıyla çalışacaklarını belirtti.
Şenkul, Beylerbeyi Köyü’nün ana caddesinde düzenleme yaparak burayı ipek koza işçiliğinin sergileneceği, gerçek bir Kıbrıs ve Akdeniz Köyü haline getirme yolunda bir adım daha atmış olacaklarının altını çizdi.
ERHÜRMAN: “İPEK KOZA İŞÇİLİĞİ SANATSAL BİR ÜRÜNE DÖNÜŞTÜ”
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman İpek Koza Festivalini hayata geçirerek, 19’uncusuna ulaştıran Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi Muhtarlığı’nı kutladı.
Erhürman, ipek böceği yetiştiriciliği ve ipek koza işlerinin; ekonomik, turistik, kültürel bir ürün olan ipek koza işçiliğinin yıllar içinde çeşitlendirilerek sanatsal bir ürüne de dönüştürüldüğünün altını çidi.
50 yıl önce 5 yaşındayken kendisi ve yaşıtlarının ipek böceklerine duyduğu ilgi ve sevginin, bu günün 5 yaşındaki çocuklarında da devam ettiğini görmekten büyük keyif aldığını dile getiren Erhürman, kültüre ait değerlerin kuşaklar arasında aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi