TBMM’nin açılacağı gün Ankara’da saldırı: Canlı bomba kendini patlattı

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nın giriş kapısı önünde saat 09.30 sıralarında bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bakan Yerlikaya, "Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde saat 09.30 sıralarında bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur” açıklamasında bulundu.

Yerlikaya, “Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır” ifadelerini kullandı.

SALDIRI BÖLGESİNDE ROKETATAR
Olayın yaşandığı bölgede çalışmalar devam ediyor.

Saldırı bölgesinde roketatar cinsi bir silah görüldü. Silaha ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

ATATÜRK BULVARI TRAFİĞE KAPATILDI
Kızılay’da bazı yollarda trafik akışı durdurulurken bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiyenin sevk edildiği belirtildi. Meclis’e giriş çıkışlar da tamamen yasaklandı.

TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada gerçekleştirilen saldırı nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Polis ekiplerince kapatılan bölgeye girişlerin engellendiği bildirildi.

TBMM BUGÜN AÇILACAK
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’inci dönem 2’inci yasama yılı bugün saat 13.00’te Atatürk Anıtı’nda yapılacak tören ile başlayacaktı.

Saldırının; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti genel başkanları ve milletvekillerinin katılımıyla birkaç saat sonra açılacak olan Meclis’e yakın bir alanda gerçekleşmesi dikkat çekti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırı girişimine ilişkin soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili erişim engeli ve yayın yasağı kararı verildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi