Lapta Yavuzlar Lisesi’nde eğitim sorunlarına siyah balonlu protesto

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Lapta Yavuzlar Lisesi'ndeki kalabalık sınıflardan eksik öğretmen kadrosuna, yetersiz tuvaletlerden yabancı öğrenci sorunlarını protesto etti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası , Lapta Yavuzlar Lisesindeki sorunlar nedeniyle eylem ve basın açıklaması yaptı.

Okuldaki sorunları, kalabalık sınıflar, artan yabancı öğrenci sayısı, güvensiz binalar , kalabalıklaşan sınıf sayısı , konteyner sınıflarla sınıf eksikliği sorununa çözüm bulunmaya çalışılması, öğretmen kadrolarındaki eksiklik, kantin ve tuvaletlerin yetersizliği olarak sıralayan sendika yetkilileri ve okuldaki üyeleri siyah giyerek ve siyah balonlar bırakarak bu durumu protesto etti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, yeni ders yılıyla birlikte, ülke genelindeki okulları ı gezerek, eksiklik ve sorunları kamuoyuna aktarmaya çalıştıklarını belirtti.

Lapta Yavuzlar Lisesinde, kalabalık sınıflara çözüm olarak 4 konteyner sınıf oluşturulduğunu, öğrenci ve öğretmenlerin nefes alacağı alanların kısıtlandığını, 14 eksik öğretmen kadrosunun tamamlanmadığını dile getiren Eylem, bakan Çavuşoğlu’nu , yeni eğitim yılında her şeyin yolunda olduğu algısı yaratmaya çalıştığını söyledi.

Birçok okulda olduğu gibi Lapta Yavuzlar Lisesi’nde de yaşanan yabancı öğrenci sorununa bakanlığın kayıtsız kaldığını savunan Eylem, okul yönetiminin ise kendi içinde kurslarla sorunu çözmeye çalıştığını söyledi.

Okulda 6’sı kız, 6’sı erkek öğrenciler için tek giriş çıkışlı sadece 12 tuvalet bulunduğunu dile getiren Eylem, okul tuvaletlerinin de bin öğrenciye yetersiz olduğunu belirtti.

Selma Eylem, bakanlığı, ders sayısını arttırarak tam güne geçtim algısı yaratmaktan da vazgeçmeye davet etti.

Eylem, bu şartlarda tam gün eğitme geçilmesinde en büyük zararı görecek olan öğrencileri bunun farkına vararak eylemlerine destek vermeye davet etti.

Basın açıklamasının sonunda sendika temsilcileri ve öğretmenler, bakanlığın yarattığı eğitimde her şey yolunda algısını, siyah balonları gökyüzüne bırakarak protesto etti.

BRT

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi