Girne’de trafik için radikal adımlar: Hirondel’den sonra sıra Yeni Liman Çemberinde

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne'deki trafik sorununu çözmek adına yetersiz kalan çemberleri dinamik kavşağa dönüştürmek için kolları sıvadı. Şenkul, "Radikal bir işlem yaptığımızın ve içinde başarısızlık riski taşıdığını biz de biliyoruz ama elimiz kolumuz bağlı oturmak yerine elimizdeki tüm imkanları zorluyoruz" dedi.

Bugün Kıbrıs

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, trafiği rahatlatacak radikal kararlar aldıklarını açıkladı. Şenkul, trafik sorununun hızlı ve plansız büyümeye yetersiz kalan altyapının bir sonucu olduğuna dikkat çekti. Belediye olarak bu konuda bir yol haritası oluşturduklarını belirten Başkan, “Bu haritanın bir parçası olarak Hirondel Çemberi’ni yıkıyoruz. İçimde burukluk olmadığını söyleyemem. Ama bu çabaların trafiği rahatlatacağını ve daha güvenli bir trafik ortamı oluşturacağını umuyoruz” dedi.

Başkan Şenkul, yıkım çalışmaları hakkında da bilgi verdi: “Ekiplerimiz dün gece başladı ve bu süreci trafikte aksama olmadan sürdürüyor. Hem Türkiye’nin hem de Kıbrıs’ın en tecrübeli ulaştırma ve yol düzenlemeleri ekipleri ile çalışmaktayız” dedi ve ekledi: “Belediye olarak 1) Sorunu tespit ediyoruz, 2) Uzmanlardan öneri alıyoruz ve 3) Çözümü hayata geçirmek için kaynak yaratıyoruz”

Murat Şenkul, “Ulaşımın iyileştirilmesi konusunda bilimsel yöntemlerle ve uzmanlarla çalıştığımıza vurgu yapmak istiyorum. Bireysel görüşlere saygımız tam, ancak bu süreçte bilimsel verilere güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Başkan Şenkul, Pazar akşamı Yeni Liman çemberi için de benzer bir uygulamanın yapılacağını duyurdu ve “Radikal bir adım atıyoruz ve risklerini biliyoruz. Ancak sorunları çözme adına elimizden geleni yapıyoruz. Belki hemen değil ama ilerleyen zamanlarda başarılı olacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi