Tatar, New York’ta Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım ile görüştü

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, New York'ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile ayrı ayrı görüştü. New York’ta bulunan Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkevi’nde bir araya geldi.

Bugün Kıbrıs

Tatar, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 19 Eylül’de 78’inci BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası topluma Devletimizi tanımaları çağrısı yapması dolayısıyla şahsım, ülkem ve halkım adına teşekkür ettim. Böylesine bir çağrı 2 Devletli çözüm siyasetimizi ve onurlu mücadelemizi daha da güçlendirmektedir” dedi.

TATAR VE YILDIRIM TÜRKEVİ’NDE GÖRÜŞTÜ
Ersin Tatar daha sonra ise Aksakallılar Konseyi Başkanı, AK Parti Genel Başkan Vekili, Türkiye Cumhuriyeti eski Meclis Başkanı ve eski Başbakanı Binali Yıldırım’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkevi’ndeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliği’nde yer alan kabulde, Tatar ile Binali Yıldırım, KKTC’nin tanınması için birlikte yürütecekleri çalışmaları paylaştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi