KTAMS: “Devletin kaynakları halkın refahı için değil, yandaşları ihya etmek için pervasızca kullanılmaktadır”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, toplumun ekonomik olarak zor günlerden geçtiğine işret ederek kaynakların ise pervasızca yandaşları ihya için kullanıldığını vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, toplumun ekonomik sıkıntılarla boğuşurken hükümetin temel tüketim maddelerine zam yaptığını söyledi. Bakan değişikliklerinde, yapılan yeni atamalarla devletin kaynaklarının yandaşlara pervasızca dağıtıldığını dile getiren Bengihan, hükümetinin halk düşmanı ve yandaş kayırmacı tutumunu kınadı.

Bengihan’ın açıklaması şöyle:

“Ülkemizde yaşanan ağır ekonomik kriz nedeniyle çalışanlar, dar gelirliler günden güne fakirleşirken UBP-DP-YDP Hükümeti zam üstüne zam yapmaktan ve yandaşlara makam dağıtmaktan başka bir icraat ortaya koymamıştır.

Hükümetin önceliği halkın yararı değil, her makam kendi koltuğunu koruma derdindedir. Başbakan bakanları değiştirmekte, her gelen bakan müsteşar ve müdür değiştirmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarına ihtiyaca göre liyakata dayalı istihdam yerine partizanca istihdamlar yapılmakta böylece saadet zinciri devam etmektedir. Resmi gazeteler neredeyse sadece zam ve atama kararları için basılmaktadır. 22 Ağustos’ta tüp gaza 50 TL zam yapan hükümet daha bir ay dolmadan dün yine tüp gaza 20 TL zam yaptı. Birçok aile temel gıda maddelerini almakta zorlanırken, evlerde tencere kaynatmak günden güne imkansız hale gelmiştir. Okulların açılması ile ailelerin yükü bir o kadar daha artmış, birçok aile karnını doyuramadan, cebine bir kuruş harçlık koyamadan çocuklarını okula göndermektedir. İnsanlarımız açlıkla boğuşurken elektriğe ve tüp gaza yapılan zamlarla kışın soğuktan donma durumu ile de karşı karşıya kalacak.

Halkımızın bu durumda iken; her bakan değişikliğinde ayni partiden müdür müsteşarları görevden alarak atanan yeni müsteşar ve müdürlere üç katı ikramiye ve maaş kıyağı sağlanmaktadır. Kısacası devletin kaynakları halkın refahı için değil, yandaşları ihya etmek için pervasızca kullanılmaktadır.
UBP-DP-YDP Hükümetinin bu halk düşmanı, yandaş kayırmacı tutumunu şiddetle kınarız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi