Erhürman: “Bu şartlar altında Erdoğan’ın KKTC’yi tanıyın çağrısının karşılıksız kalacağı biliniyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) şemsiyesi altında federasyon dışında bir çözüm formülünün görüşülmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı “KKTC’yi tanıyın” çağrısının karşılıksız kalacağını belirttiği açıklamasında, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız izolasyonlar ve yeni bir müzakere sürecinde siyasi eşitliğin tartışma konusu yapılamayacağının konuşulması gerektiğinin altını çizdi.

Erhürman, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) KKTC’nin tanınmasını engelleyen kararlarının ve Kıbrıs sorununa dair iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyon formülünün açık olduğunu belirtti. Adadaki iki kurucu ortaktan biri olan Kıbrıs Türk halkının, BMGK kararlarında defalarca teyit edilmiş siyasi eşitlik temelindeki statü, hak ve çıkarlarının korunması gerektiğini vurguladı. Erhürman, çözüme kadarki süreçte bu hakların doğru bir zeminde savunulmasının zorunlu olduğunu ve çözümün yolunun buradan geçtiğini ekledi.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi