Başbakanın köyündeki okulda öğretmen yok

Alsancak İlkokulu velileri öğretmensiz eğitime başlayan öğrenciler için eylem yaptı. Eylemde, “Başbakanın köyündeki okulda bu sorunlar yaşanıyorsa diğerlerini düşünmek istemiyoruz” yorumu yapıldı.

Bugün Kıbrıs

Alsancak İlkokulu velileri okulda yaşanan 9 öğretmen eksikliği nedeniyle eylem yaptı. Üç gündür çocukların öğretmensiz eğitime devam ettiği okuldaki eyleme öğretmen sendikası KTÖS ve bağımsız milletvekili Jale Refik Joger da destek verdi.

Alsancak İlkokulu ve Alsancak Anaokulu Okul Aile Birliklerinin düzenlediği eylemde Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na ve Alsancak köyünde yaşayan Başbakanlıktaki Ünal Üstel’e seslenildi.

Okulların açılacağı bilindiği halde prosedürlerin tamamlanmadığını ve atanan öğretmenlerin göreve başlamadığını belirten veliler çocuklara üç gündür eğitim verilmediğini ifade etti. Bir başbakanın köyünün ilkokulunda, anaokulunda böylesi sorunlar yaşanıyorsa diğerlerinde yaşanan sorunları düşünemediklerini belirten veliler, Başbakana çağrıda bulunarak görüşme talep ettiler.

SERDAROĞLU: NAZIM ÇAVUŞOĞLU SEN EVİNE ARTIK
Okul Aile Birliği Başkanı, sendikacı Ahmet Serdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “O koltuklar kimsenin malı değildir, işinizi beceremiyorsanız koltukları terk edin” dedi. Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nı ‘okullar hazırdır’ açıklamasını eleştiren Serdaroğlu, “Külliyen yalan! Bu nasıl tamam ki isimleri belli olan 9 öğretmen Alsancak’taki görevlerine başlayamıyor” dedi.

Okulun alt yapı eksikliklerine değinen Serdaoğlu, öğrenci sayısının yüksek olduğunu, sınıf sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak, “Bizi zorla 140 bin liralık özel okullara mı yönlendirmeye çalışıyorlar, dertleri bu mu?” diye sordu.

Alsancak Belediye Başkanının kendisini aradığını ifade eden Serdaroğlu, Bakanın öğretmenlerin yarın okulda göreve başlayacağını söylediğini aktardı. “Bunlar çok yalan söylüyor belediye başkanını da kandırmış olmasınlar? Görelim bakalım. Eğer başlamazsa belediye başkanı, okul aile birlikleri ve köy halkı Eğitim Bakanlığının kapısına dayanalım, bakalım hangi yüzle o koltukta oturabilecekler” dedi.

Serdaroğlu ayrıca, “Yarın öğretmenler gelmezse, ‘Eğitim Bakanlığında hiçbir işin yoktur, bakanlık senin neyine’ diyeceğiz. Sen evine artık Nazım Çavuşoğlu. Bizi de bu çileden kurtarsınlar, Başbakanlık da bunu gerçekleştirsin artık” yorumunu yaptı.

MAVİŞ: 100 ÖĞRENCİYE 1 TUVALAT DÜŞÜYOR, YENİ OKUL LAZIM
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş velilerin haklı eylemine destek verdiklerini belirterek başladığı konuşmasında okullarına sahip çıktıkları ve talepkar oldukları için velilere teşekkür etti. Maviş, okulun 6 öğretmenle açıldığını, ardından 13 öğretmen gönderildiğini ve şu an 9 öğretmen eksiği olduğunu belirtti. Okulun alt yapı sorunlarına dikkat çeken Maviş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okulun eksik öğretmeni yok, hazırdır ama kimse elini taşın altına koyup risk alıp bu öğretmenler yarın başlasın demiyor. Belgelerini, sağlık raporlarını, karakter belgelerini aldılar ama tek eksikleri var görevlerinin başında değiller. Öğrenciler de veliler de mağdur.

Bu ülkenin başbakanı varsa ve bu köyde yaşıyorsa, bir bakan eğitimden sorumluysa riski alacak yarından itibaren o öğretmenler bu okulda göreve başlayacak. Sendika olarak bu okulda grev yapmak istemiyoruz.

Bu okulda yapısal sorunlar da var. Öğrenci sayısı 547 ve 100 öğrenciye bir tuvalet düşüyor. AB standartları 20 öğrenciye bir tuvalet diyor. Okulun yüzde 16’sı yabancı öğrencilerden oluşuyor ama bakanlık bu öğrencilere Türkçe öğretecek öğretmen göndermiyor.

Bu bölgeye yeni bir okul yapılması gerekiyor. Balık istifi gibi sınıflarda sağlıklı eğitim alınamaz. Bu güzel ortamı yakaladınız, devam edin. Bizim desteğimizle beraber yürüyelim. Yarından itibaren istişare içinde elimizden geleni yapacağız.”

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi