Velilerin eylemine sendikalardan destek

Öğretmen sendikaları temsilcileri, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun "Sendikalar eyleme destek vermeyecek" açıklamasının doğru olmadığını, velilerin din ve yobazlık temelli kitaplara karşı yapacaklara eyleme katılacaklarını söyledi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun “Sendikalarla görüştüm, eyleme destek vermeyeceklerini söylediler” açıklamasına yanıt verdi.

Eylem, “Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın Perşembe günkü eyleme katılmama gibi bir kararı yoktur. Biz sendika olarak saat 10.00’da Eğitim Bakanlığı önündeki eylemde yerimizi alacağız. Hiçbir şekilde buna katılmamamız söz konusu değildir. Sayın Bakan bu bilgiyi nereden aldı bilmiyorum. Sendikanın öyle bir kararı yoktur” dedi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş de yaptığı açıklamada, “Kesinlikle eylemde olacağız. Bize düşen görev ailelerin yanında olmaktır” dedi.

Maviş, bugün Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile toplantı yaptıklarını aktararak, “Böyle bir söylemimiz olmamıştır. Böyle bir dili muhtemel karşıtlık yaratmak için kullanıyor. Tepkileri başka yere çekmeye çalışıyor. Eylemde olacağız” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi