Savvas Tsivikos: “Pile’deki olaylar Türkiye’nin planlı bir hamlesiydi”

AHEPA Yüksek Başkanı Savvas Tsivikos, Türkiye’nin Kıbrıs politikası hakkında yorumlarda bulundu.

ABD’de Yunanistan lehine lobi faaliyetleri yürüten en büyük sivil toplum örgütlerinden AHEPA’nın Yüksek Başkanı Savvas Tsivikos, Türkiye’nin uzun vadeli ve akılcı dış politikasına Yunanistan ve Rum kesiminin etkili karşılık veremediğini söyledi.

Yunan medyasına konuşan Tsivikos, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs’ta Pile’deki yol inşaatı çalışmaları sırasında Birleşmiş Milletler kuvvetleri ve Kuzey Kıbrıs güçleri arasında yaşanan gerginlikle ilgili Yunanistan ve Rum yönetiminin kararlı ve organize bir tepki veremediğini belirtti.

“TÜRKİYE UZUN VADELİ POLİTİKA UYGULUYOR”
Pile’nin Rum toprağı olduğunu savunan Tsivikos, Türkiye’nin gerginliğin BM ve KKTC personeli arasında yaşanması nedeniyle uluslararası tepkilerden kurtulduğunu ve bunun planlı bir hamle olduğunu savundu.

Türkiye’nin Kıbrıs’ta uzun vadeli ve düşünülmüş adımlar attığını söyleyen Tsivikos, “Keşke Türklerin bunu nasıl yapabildiğine dair birkaç şey öğrenebilsek” ifadesini kullandı.

“Türkler, 1956’dan bu yana veya en azından Nihat Erim döneminden beri siyasetlerini değiştirmedi, hep uzun vadeli ve akılcı bir dış politika uyguluyorlar” diyen Tsivikos, “Türkiye’ye yönelik yatıştırma siyaseti işe yaramıyor. Bunu Kıbrıs’ta da görüyoruz, Türkiye sarsılmaz duruyor ve onların pozisyonuna yaklaşmamız için baskı gören hep biz oluyoruz” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi