Güneyde gıda fiyatları arttı

Temmuz ayında, güneydeki Kıbrıs Tüketiciyi Koruma Servisi (CPS) tarafından yürütülen Fiyat Gözlemevi, 45 temel gıda kategorisinden 32'sinde fiyatların arttığını kaydetti.

Bugün Kıbrıs

13 temel gıda kategorisinde fiyat indirimi yapıldı. Ancak bir önceki aya göre genel fiyat artışı %1,21 oldu. Bunda taze ve işlenmiş tarım ürünlerinin fiyatlarındaki artış etkili oldu.

Financial Mirror’un haberine göre CPS, en önemli fiyat artışlarının %25,3’lük artışla yeşil ürünlerde olduğunu kaydetti; Dondurulmuş balıkta %2-%5,5, şekerde %3,7, kahvede %3,3 ve suda %3,3 artış görüldü. Gaz tüplerinde yüzde 5,7, taze balık fiyatlarında yüzde 15, yoğunlaştırılmış sütte yüzde 2,8, bakliyatta yüzde 1,2 ve bebek mamasında yüzde 1,2 düşüş kaydedildi.

CPS, fiyat artışının Ocak’tan Haziran’a kadar olan altı ay boyunca gıdada görülen %8,9’luk enflasyon oranını yansıttığını belirtti. Kıbrıs genelinde 58 satış noktası başta olmak üzere dokuz farklı süpermarkette 65 ürünün fiyatı kayıt altına alınarak sıfır oranlı KDV tedbirinin uygulanmasına ilişkin kontroller sürüyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi