CTP milletvekili Doğuş Derya: “ELAM da Altın Şafak gibi yargılanmalı, kapatılmalı”

CTP milletvekili Doğuş Derya, Baf'ın köyü Chlorakas’ta Suriyeli göçmenlere saldırı örgütleyen ve ortalığı ateşe veren ELAM'ın kapatılması gerektiğini belirtti.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya, yaşanan olaylar sonrası Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasal Haklar Sözleşmesi’ne atıfta bulunarak, ırkçılıkla mücadele çağrısı yaptı. Yunanistan’ın faşist Altın Şafak’ı mahkemeye taşıyıp kapattığına dikkat çeken Derya, Kıbrıs’ta faaliyet gösteren ELAM isimli oluşum için de benzer bir sürecin başlatılması gerektiğini belirtti.

Derya, “Kendini ‘üstün ırk’ olarak niteleyen ve şiddet üreten tüm faşistler yargılanmalıdır” diyerek, ırkçılığın ve faşizmin tüm biçimlerine karşı durulması gerektiğini vurguladı. CTP milletvekili, tüm dünyanın ve Kıbrıs’ın bu türden ırkçı ve faşist oluşumlardan bıktığını ifade etti.

Bu çağrı, Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasal Haklar Sözleşmesi’nde belirtildiği üzere, ırkçılığın tüm biçimlerinin yasaklanması ve bu türden eylemlerle mücadele edilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Doğuş Derya, bu önemli hukuki metnin tüm ülkeler tarafından eksiksiz bir şekilde uygulanmasını talep ediyor.

Derya’nın sosyal medya paylaşımı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi