AFP, Ercan Havalimanını yazdı: “Olmayacak hayaller kurduruyor”

Fransız haber ajansı AFP, yenilenen Ercan Havalimanı'nı yazdı.

Bugün Kıbrıs

AFP, “Yeni havalimanı, izole Kuzey Kıbrıs’ta olmayacak hayaller kurduruyor” başlıklı haberinde, yarım milyar dolarlık terminalin, sadece Türkiye tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs’ta uluslararası bağlantı hayalleri kurmaya ittiğini belirtti.

Haberde, “Neredeyse yarım asırdır izole olan, kendini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan eden ülke, turizmi canlandırmak amacıyla yarım milyar dolarlık bir havaalanı terminali açtı” ifadeleri yer aldı.

Haberde ayrıca şunlar belirtildi:

“Kıbrıs, Türkiye’nin Yunanistan destekli bir darbeye yanıt olarak Doğu Akdeniz adasını işgal ettiği 1974 yılından bu yana bölünmüş durumda.

Kuzeydeki üçte birlik kesimde Kıbrıslı Türkler, Türk sömürgeciler ve ordu yaşarken, uluslararası alanda tanınan güneyde Kıbrıslı Rumlar çoğunlukta.

Birleşmiş Milletler barış güçleri, bol güneş alan tatil adasının iki bölümünü ayıran tampon bölgede devriye geziyor.

Hava sahası da bölünmüş durumda.

Birleşmiş Milletler’in sektördeki standartları koordine eden kuruluşu olan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, KKTC’yi tanımıyor.

Kuzey sivil havacılık müdürü Mustafa Sofi, Lefkoşa Uçuş Bilgi Bölgesi’nin (FIR) kuzey kısmını ve Ankara FIR’ı “özel düzenleme” kapsamında toplam 92.500 kilometrekarelik (35.714 mil kare) kontrol ettiğini söyledi.

Kıbrıs Cumhuriyeti Sivil Havacılık Dairesi yetkililerinin söylediğine göre, Ercan Havalimanı ve Kuzey Lefkoşa sınırındaki yeni terminali, BM kararları uyarınca uluslararası havacılık camiası tarafından tanınmıyor.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi