Katalonyalı AP milletvekili Clara Ponsatí hakkında yakalama kararı

İspanya Yüksek Mahkemesi, Katalonya bağımsızlık yanlısı Avrupa Parlamentosu milletvekili Clara Ponsatí hakkında "yakalama kararı" çıkardı.

İspanya Yüksek Mahkemesi, Katalonya bağımsızlık yanlısı Junts (Katalonya için Birlikte) Partisi milletvekili Clara Ponsatí hakkında İspanya’ya dönmesi halinde yeni bir “yakalama kararı” çıkardı.

Catalan News’te yer alan habere göre, 2017’deki bağımsızlık referandumunun düzenlenmesiyle ilgili soruşturmadan sorumlu yargıç Pablo Llarena, Ponsatí’nin Nisan ayında çağrıldığı Yüksek Mahkeme’ye gelmemesi üzerine tutuklama kararı çıkardı.

Yargıç Llarena, “itaatsizlikle” suçlandığı için tutuklama emrinin sadece milletvekilinin ifadesini almak için olduğunu belirterek, “Ancak Clara Ponsatí mahkemeye gönüllü olarak gelirse, bu emir askıya alınacak” dedi.

NE OLMUŞTU?
Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili de olan Ponsatí, İspanya tarafından yasadışı kabul edilen Ekim 2017 bağımsızlık referandumundaki rolü nedeniyle hakkında açık bir tutuklama emri olmasına rağmen Katalonya’ya geri dönmüştü.

İskoçya ve Belçika’da beş yılı aşkın bir süre yaşadıktan sonra 28 Mart’ta Katalonya’ya dönmüş ve Barcelona’da tutuklanmıştı.

Yüksek Mahkeme, Ponsatí’nin sadece itaatsizlikle suçlandığını, bunun da hapis cezası gerektirmeyen bir suç olduğunu ve mahkemeye kendi rızasıyla gelseydi gözaltına alınmayacaığını belirtmişti.

Katalonya’daki bağımsızlık referandıumu oylaması sırasında eğitim bakanı olan Ponsatí, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi